Sivil Havacılık

Bakan Uraloğlu: "İç hat uçuşları artacak"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ekim sonunda Samsun ile Çukurova arasında yeni iç hat seferlerinin başlayacağını duyurdu.

Abone Ol

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ekim sonunda Samsun ile Çukurova arasında yeni iç hat seferlerinin başlayacağını duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Samsun ve Çukurova arasındaki yeni iç hat uçuşlarının ekim sonunda başlayacağı müjdesini verdi. Uraloğlu, ekim sonunda başlayacak olan 12 yeni iç hat seferi ile Türkiye genelindeki hava ulaşım ağını daha etkin hale getireceklerini belirtti.

BAKAN MÜJDEYİ VERDİ

Bakan Uraloğlu, havayolu firmalarıyla yapılan toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin her noktasına uçuşların dengeli, etkin ve verimli bir şekilde yapılması için özel bir hassasiyet gösteriyoruz. Bu kapsamda, ekim sonu itibarıyla Samsun ve Çukurova arasında düzenlenecek yeni iç hat seferlerinin başlayacağı müjdesini paylaşmak istiyorum.” ifadelerini kullandı.

"BAĞLAR DAHA DA GÜÇLENECEK"

Yeni seferlerin başlamasıyla birlikte Samsun’un hava ulaşım ağının genişleyeceğini ve ulaşım kolaylığı sayesinde şehrin ekonomik ve sosyal anlamda da kazanç sağlayacağını vurgulayan Uraloğlu, “Çukurova Havalimanı ile Samsun arasında düzenlenecek uçuşlar sayesinde iki bölge arasındaki bağlar daha da güçlenecek. Vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum,” dedi.

UÇUŞ SAYILARI ARTACAK

Bakan Uraloğlu, yeni uçuş hatlarıyla özellikle yeni açılan Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın iç hat uçuş ağını da genişletmiş olacaklarını belirtti. Bu seferlerin başlamasıyla Samsun'un hava trafiğinde daha fazla bağlantı seçeneğine sahip olacağını ve havayolu ulaşımının daha erişilebilir hale geleceğini ifade etti.

TAVAN FİYAT UYGULAMASINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Bakan Uraloğlu ayrıca, havayolu taşımacılığında uygulanan tavan fiyat uygulamasına da değinerek, işletmelerin bu konuda dikkatli olmaları gerektiğini ve denetimlerin sıkı bir şekilde yapılacağını hatırlattı.