TUI, lüks otelcilik markasını Türkiye'ye getirecek TUI, lüks otelcilik markasını Türkiye'ye getirecek

Türkiye'nin tarihi ve kültürel zenginliklerinden biri olan Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'nde, ibadet edenlerle kültürel amaçlı ziyarette bulunan yabancıların girişlerini ayırmaya yönelik çalışmalar tamamlandı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un öncülüğünde başlatılan restorasyon ve koruma çalışmaları çerçevesinde, 15 Ocak'ta hizmete girecek yeni bir uygulama hayata geçiriliyor. Ayasofya'da oluşturulan galeri katı için III. Ahmet Çeşmesi karşısına konumlandırılan yeni bilet gişesi ile ziyaretçilerin girişleri ayrılmış olacak.

Yeni uygulama, turistlerin Ayasofya'yı ziyaret ederken ibadet ortamını bozmadan, aynı zamanda ibadet edenleri rahatsız etmeden gezebilmelerine imkan tanıyacak. Ayasofya'da kullanılmaya başlanacak olan QR kod uygulamasıyla hayata geçirilen kulaklıklı sistem sayesinde, ziyaretçiler cep telefonlarının kendi kulaklıkları veya sağlanacak tek kullanımlık kulaklıklar aracılığıyla sessiz bir ortamda 23 farklı dilde bilgi alabilecekler.

Tarihî camiyi turistik amaçla ziyaret eden yabancılardan alınacak olan giriş ücreti ise 25 avro olarak belirlendi. Bu yeni düzenleme, hem ibadet edenlere saygı gösterilmesini sağlayacak hem de Ayasofya'yı kültürel bir destinasyon olarak ziyaret etmek isteyen turistlere daha iyi bir deneyim sunmayı amaçlıyor.