Avrupa Birliği (AB) ve De Havilland Aircraft of Canada Limited (De Havilland Canada), 22 yeni yangın söndürme uçağının üretimi için anlaşmaya vardı. Yangınla mücadelede kullanılacak bu uçaklar, Avrupa'nın yangın söndürme filosunu önemli ölçüde güçlendirecek.

Kanadalı üretici, söz konusu uçakları Canadair 515 adıyla yeniden markalandırarak rescEU filosuna dahil edecek. De Havilland Canada CEO'su Brian Chafe, bu ismin Kanadair filosunun Avrupa’daki güçlü itibarına atıfta bulunduğunu belirterek, "Avrupa’da orman yangınları çıktığında, insanlar 'Canadair' uçaklarının yardıma geleceğini soruyor. Bu mirası onurlandırmak için uçağın adını değiştirdik" dedi.

Adnan Menderes Havalimanı'nda kaçakçılara darbe! Adnan Menderes Havalimanı'nda kaçakçılara darbe!

Anlaşmanın tamamlanması, De Havilland Canada'nın tesislerinde, Avrupa Komisyonu ve AB üye devletlerinin temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen törenle duyuruldu. Törende, AB Komisyonu Üyesi Janez Lenarčič'e, rescEU renklerine sahip bir uçak modeli hediye edildi.

Chafe, bu anlaşmanın önemine vurgu yaparak, "Bugün, tartışmalardan üretime geçişin simgesi oldu. Avrupa ülkeleri bize güveniyor ve şimdi bu uçakları zamanında teslim etme sorumluluğumuz var" dedi. De Havilland Canada, yeni Canadair 515 uçağının üretim aşamalarını gösteren bir video da yayımladı.

Bu anlaşma, Avrupa'nın orman yangınlarıyla mücadelesini güçlendirecek ve yeni nesil yangın söndürme uçaklarıyla operasyonel kapasiteyi artıracak.