Atatürk Havalimanı, Türk sivil havacılık tarihinde iz bırakan önemli bir nokta olarak bilinirken, şimdi millet bahçesine dönüştürülme sürecindeki inşaatın son durumu havadan çekilen görüntülerle ortaya çıktı.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen "Büyük İstanbul Mitingi"nde açılmıştı. Ancak inşaat çalışmalarının devam ettiği millet bahçesine henüz vatandaşların girişine izin verilmiyor. İnşaat sürecinin son durumu ise havadan çekilen görüntülerle gözler önüne serildi.

Uçakların iniş kalkış yaptığı pistler üzerine futbol, basketbol ve oyun alanları kurulmaya devam ediyor. Ayrıca içeride etkinlikler için dev led ekranlar da yer alacak.

PIA, Avrupa'ya Uçuşlarını Yeniden Başlatmaya Hazırlanıyor PIA, Avrupa'ya Uçuşlarını Yeniden Başlatmaya Hazırlanıyor

Millet bahçesinde dikilen ağaçlar ve çimlendirme çalışmalarıyla yeşile bürünüyor. 2 milyon metrekarelik alan, tamamlandığında 70 bin metrekare kapalı alan ve etkinlik alanlarına ev sahipliği yapacak.

Parkta, 4 mevsim yeşil kalabilen ağaç cinsleri kullanılarak 145.300 adet ağaç dikileceği belirtiliyor. Park, 9 ayrı noktadan giriş ve çıkışa izin verecek olup, 2,5 kilometre uzunluğunda yapay dere de içerecek.

Ayrıca, parkta 10 bin metrekarelik çocuk oyun alanları ve 2,5 kilometre bisiklet yolları da yer alacak.

Hatırlatmak gerekirse, Atatürk Havalimanı, 7 Nisan 2019'dan itibaren sivil uçuşlara, 2 Şubat 2022'den itibaren de kargo uçuşlarına kapatılmış ve sonrasında iş jetleri için kullanılmaya başlanmıştı.