ASPİLSAN, Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen “Rekabetçi ve Sürdürülebilir bir Avrupa Batarya Değer Zinciri” alanındaki ikinci grup çağrılarında yer alan “BASE: Battery Passport for Resilient Supply Chain and Implementation of Circular Economy” projesine ortak olarak seçildi. Bu proje kapsamında, dijital batarya pasaportu (DBP) konseptinin geliştirilmesi ve uygulanması amaçlanmaktadır. ASPİLSAN Enerji A.Ş. ise batarya paketinin geliştirilmesi, üretilmesi, testleri, entegrasyonu ve yaşlandırma testlerinin analiz edilmesi alanlarında faaliyet gösterecektir.

AJet uçağında yolcular arasında kavga çıktı! AJet uçağında yolcular arasında kavga çıktı!

Ayrıca, destek alan ikinci proje olan SAFELOOP, Avrupa'daki giga fabrika ölçekli lityum iyon batarya hücrelerinin güvenliği, sürdürülebilirliği ve performansını artırmayı hedeflemektedir. ASPİLSAN Enerji ise bu projede iş paketi lideri olarak görev alacak ve hücre entegrasyonu, performans ve güvenlik testleri gibi alanlarda faaliyet gösterecektir.

ASPİLSAN tarafından yapılan açıklamada, "SAFELOOP projesinin başarısında önemli bir rol oynayan TÜBİTAK RUTE'ye ve Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Mehmet Nurullah Ates, Ph.D.'ye teşekkürlerimizi sunarız" ifadelerine yer verildi. Bu başarılar, Türkiye'nin enerji depolama teknolojileri alanındaki uluslararası işbirliği ve yenilikçilikteki etkin rolünü vurgulamaktadır.