ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, Bloomberg HT'ye verdiği röportajda, girişimciler için planlanan yeni merkezi açıkladı.

Sistem sorunu uçak seferlerini de etkiledi Sistem sorunu uçak seferlerini de etkiledi

Akyol, 2020 yılında kurulan ASELSAN Girişimcilik Merkezi ile teknoloji ekosistemine katkı sağladıklarını belirterek, "Ülkemizde girişimciliğin büyümesi gerekiyor. Toplam 3400'ü aşan milli tedarikçi ağımızı ASELSAN standartlarına ve kalitesine getirdik. Bugüne kadar 755 ürünü millileştirdik, 1 milyar doları ülkemizde bıraktık" dedi.

ASELSAN, İstanbul Teknopark içinde yeni bir merkez olan İstanbul Girişimcilik Merkezi'ni açacak. Toplam 35 bin metrekarelik bu merkez, önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde faaliyete geçecek. Merkezde girişimcilere ofis ve mentorluk desteği sağlanacak, mekanik sorunların çözülmesi ve prototip üretimi için ASELSAN tarafından destek verilecek. Ayrıca, ASELSAN'ın yaygın ağı ile pazarlama desteği de sağlanacak.

Akyol ayrıca, Türkiye'nin ekonomik kalkınmasında ihracatın kilogram başına değerine vurgu yaparak, "ASELSAN olarak önümüzdeki dönemde teknoloji yoğun ürünlerle kilogram başına ihracat rakamını 20 bin ila 30 bin dolara çıkarmayı öngörüyoruz" şeklinde konuştu.