On the Beach seyahat firması tarafından açıklanan rapora göre, İngiliz turistlerin kış aylarındaki en popüler tatil rotaları belirlendi. Türkiye, listede Antalya ile birinci sırayı alırken, Muğla'nın ilçesi Dalaman da ilk 10 şehir arasında yer aldı.

Antalya, yıl boyunca güneşli havası, uygun döviz kuru, çekici tatil köyleri, muazzam plajları ve zengin tarihi kalıntılarıyla turistlerin ilgisini çekiyor. İngiliz turistler, Dalaman Bölgesi'nde özellikle Fethiye Ölüdeniz, Göcek, Dalyan ve Marmaris gibi bölgeleri tercih ediyorlar.

İşte İngiliz tatilcilerin en çok tercih ettiği 10 kış rotası:

Türkiye - Hollanda maçı Berlin uçak bileti satışlarını yüzde 550 artırdı Türkiye - Hollanda maçı Berlin uçak bileti satışlarını yüzde 550 artırdı

Antalya, Türkiye
Tenerife, İspanya
Lanzarote, İspanya
Costa Blanca, İspanya
Hurgada, Mısır
Majorca, İspanya
Costa del Sol, İspanya
Sharm El Sheikh, Mısır
Fuerteventura, İspanya
Dalaman, Türkiye

Verilere göre, Türkiye'de tatil yapanların sayısı bir önceki yıla göre %36 artarken, Mısır'a kış tatili için gidenlerin sayısı da %84 arttı. Aynı zamanda Kanarya Adaları'na seyahat eden tatilcilerin sayısında %15'lik bir artış görülse de, yeni destinasyonların pazar payı kazanması nedeniyle toplam yüzde payı %8 düştü. Türkiye'nin, İngiliz turistler arasında giderek artan bir tercih haline geldiği belirtiliyor.