American Airlines, çalışanlarına özel olarak inşa ettiği oteliyle Dallas'taki merkezinde hizmet veriyor. 510.000 metrekarelik bu kompleks, sadece American Airlines çalışanlarına hizmet veriyor ve halka kapalı.

American Airlines'ın Dallas Fort-Worth Havalimanı'ndaki Skyview Kompleksi'ne eklenen bu yeni otel, 250 milyon dolarlık bir yatırımla tamamlandı. Otel, 600'den fazla odasıyla geniş bir konaklama imkanı sunuyor. Otelde ayrıca, iki katlı, 73.500 metrekarelik bir fitness merkezi bulunuyor. Bu merkezde yüzme havuzu ve voleybol ile pickleball gibi çeşitli spor alanları yer alıyor. Pickleball, ABD'de popüler olan, badminton, tenis ve masa tenisinin unsurlarını birleştiren bir spor dalı.

Otelin içinde çeşitli restoranlar, bir mini market ve 930 metrekarelik büyük bir balo salonu bulunuyor. Balo salonu, şirket etkinlikleri için kullanılabiliyor. Odaların tümü çift kişilik yataklarla donatılmış ve her katta, mürettebat üyelerinin birlikte vakit geçirebileceği ortak alanlar bulunuyor. Ayrıca otelin dekorasyonunda havacılık temaları ön planda tutulmuş. Check-in alanının tavanında, Boeing 787, 777, 737 ve Airbus A320 motor kanatçıklarının replikaları yer alıyor.

Çalışan Motivasyonunu Artırma Amacı

Otel, temel olarak American Airlines'ın 130.000 çalışanı için önemli bir buluşma, dinlenme ve sosyal merkez konumunda bulunuyor. Çalışanların birbirleriyle daha iyi ilişkiler kurabileceği ve etkileşimde bulunabileceği bir ortam sunmayı hedefleyen kompleks aynı zamanda kabin ekibi, altı haftalık eğitim sürecinde bu otelde konaklıyor.

A350 teslimatı gecikti... Emirates planlarını değiştirdi A350 teslimatı gecikti... Emirates planlarını değiştirdi

Lufthansa'nın Seeheim Oteli

American Airlines'ın bu özel oteli, sektördeki tek örnek değil. Lufthansa Grubu da Frankfurt Havalimanı'nın güneyinde, Odenwald'da yer alan Lufthansa Seeheim oteliyle benzer bir hizmet sunuyor. 483 odalı bu otel, Lufthansa'nın eğitim programları için kullanılıyor ve diğer şirketler ile kurumlar da bu otelde konferanslar ve toplantılar düzenleyebiliyor. 

Otelde restoranlar, barlar, bir yüzme havuzu ve geniş bir açık alan bulunuyor.

American Airlines ve Lufthansa'nın bu girişimleri, havayolu şirketlerinin çalışanlarına sağladığı benzersiz avantajların birer örneği olarak gösteriliyor. Bu tür projeler, çalışan motivasyonunu ve bağlılığını artırmayı hedefliyor.

Kaynak: AERONEWS24