Yunanistan'ın Altın Vize programıyla ilgili yılsonu rakamları belli oldu. Kerim Ülker'in Dünya gazetesinde yer alan habere göre, gayrimenkul yatırımıyla elde edilen vize programından yaklaşık 1,5 milyar euro gelir elde edildi. Sadece ocak-kasım ayı verilerine göre ise bu rakam 1,32 milyar euro olarak kaydedildi, bu da bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 117'lik bir artışa denk geliyor.

Rus turistler zirveyi kimseye bırakmıyor Rus turistler zirveyi kimseye bırakmıyor

Yunanistan Göç ve İltica Bakanlığı'nın açıkladığı rakamlara göre, Altın Vize programından yararlananların yüzde 45'i Çinli, yüzde 10'u ise Türk vatandaşı. 457 Türk vatandaşı, Altın Vize programını kullanarak Yunanistan'dan vize aldı. Bu durum, Yunanistan'a ortalama 200 milyon euro kazanç sağladı.

Ancak, muhalefet Altın Vize programının sona erdirilmesini talep ederken, Yunanistan'ın programında değişiklik yapma ihtimali olduğu belirtiliyor. Portekiz gibi, Yunanistan'ın da gayrimenkul kriterlerinde değişiklik yapabileceği ifade ediliyor.

Henley&Partners Türkiye Direktörü Burak Demirel, Yunanistan'a yatırım yapmadan önce dikkate alınması gereken bazı konular olduğunu belirtiyor. Yunanistan ile Türkiye arasındaki siyasi sorunlar ve ekonomik durumun, risk taşıyan bir faktör olabileceğini vurguluyor. Ayrıca, Yunanistan'ın gayrimenkul piyasasının önceki yıllara göre aynı cazibeyi taşımadığını ifade ediyor. Demirel, İspanya'nın Türkiye'ye daha sıcak baktığını ve oturum programının benzer bir seçenek sunabileceğini belirtiyor."