Almanya’daki kalkış noktalarından hareket eden uçaklarla seyahat etmek, mayıs ayından itibaren hissedilir oranda pahalandı.

Bunun nedeni, uçak biletlerinden kesilen havacılık vergisinin 1 Mayıs’tan itibaren artırılmasıdır. Bu artış, Alman havaalanlarından kalkan tüm yolcu uçaklarıyla yapılacak seyahatları etkileyecek. Uçuşun hedefine bağlı olarak vergi oranları bilet başına 15.53 ile 70.83 Euro arasında olacak. 1 Mayıs tarihine kadar, üç uzaklık mesafesine göre 12.48 Euro ile 56.91 Euro arasında havacılık vergisi kesiliyordu. En son 2020 yılında artırılan vergi oranları, 1 Mayıs itibariyle yüzde 22.5 ile yüzde 24.5 arasında tekrar zam gördü.

İAÇ faaliyeti rakamlara yansımaya devam ediyor İAÇ faaliyeti rakamlara yansımaya devam ediyor

27 Avrupa Birliği üyesi ülkeden sadece dokuzu uçuş vergisi kesiyor. Almanya, Avrupa’da en yüksek uçak vergisi kesen ülkelerin başını çekiyor. Bilindiği gibi, havacılık vergisinin artırılması, federal Alman hükümetinin gelirlerini artırarak bütçesini finanse etmek için hedeflediği ‘2. Bütçe Finansman Yasası’ paketinin bir parçasıdır. Federal İstatistik Dairesi’nden açıklanan verilere göre, 2023 yılında havacılık vergisi yoluyla 1.5 milyar Euro gelir elde edildi. Uçakla seyahatin bu yıl pahalanmasıyla birlikte, memlekette tatil yapmak isteyen Almanyalı Türklerin büyük bir bölümünün arabayla seyahati tercih etmeleri bekleniyor.