THY Kaptan Pilotu Gökhan Mercan Hayatını Kaybetti THY Kaptan Pilotu Gökhan Mercan Hayatını Kaybetti

Tayvan merkezli lüks havayolu şirketi STARLUX Havayolları, Alaska Havayolları ile kod paylaşımı ortaklığını duyurdu. Bu anlaşma, STARLUX’un Kuzey Amerika'daki ağını genişletirken, her iki havayolunun yolcuları için kesintisiz bir seyahat deneyimi ve esneklik sağlıyor.

Başlangıçta, kod paylaşımı anlaşması sekiz iç hat güzergâhını kapsıyor. Bu güzergâhlar arasında Salt Lake City, San Diego, Phoenix, Portland, Las Vegas, Dallas, Denver ve Austin yer alıyor ve tüm uçuşlar Alaska Havayolları tarafından Seattle'a gerçekleştiriliyor. Yolcular, bu sekiz şehirden STARLUX'un Taipei'ye olan bağlantılı uçuşlarını tek bir biletle rezerve edebiliyor. Bu sayede, check-in işlemleri ve bagaj transferleri daha hızlı ve kolay hale geliyor.

STARLUX Havayolları CEO'su Glenn Chai, "Alaska Havayolları ile birlikte ilk kod paylaşımı uçuşlarımızı duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu, Kuzey Amerika ağımızın önemli bir genişlemesini işaret ediyor," dedi. Chai, “Bu kod paylaşımı, yolcuların bağlantılı uçuşları daha kolay bir şekilde rezervasyon yapmalarını ve her iki havayolu ile bu destinasyonlar arasında kesintisiz seyahat etmelerini sağlıyor. STARLUX, yolcu ağlarımızı daha da genişletmek için havayolları ile stratejik ortaklıklar kurmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

Alaska Havayolları'nın Sadakat, İttifaklar ve Satış Başkan Yardımcısı Brett Catlin ise, "STARLUX'ın ilk havayolu ortağı olmaktan gurur duyuyoruz ve bu sürekli işbirliğimizin yeni bir aşamasına girmekten heyecan duyuyoruz," dedi. Catlin, “Misafirlerimizi ağırlamayı ve Alaska'nın sektörde bilinen premium deneyimini sunmayı dört gözle bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

STARLUX Havayolları, Asya genelinde kapsamlı bir ağ sunarak toplamda 31 güzergâhta hizmet veriyor. Ayrıca, ABD'nin Batı Kıyısı'ndaki üç büyük şehir olan Los Angeles, San Francisco ve Seattle’a da uçuşlar düzenliyor. Los Angeles hattı, 22 Aralık’tan itibaren günlük hizmetten haftada 10 uçuşa yükselecekken, Seattle hattı da 1 Mart'tan itibaren haftada üç uçuştan günlük uçuşlara geçiş yapacak.