Sivil Havacılık

AJet, İstanbul-Tuzla seferlerine başladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AJet’in İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Bosna Hersek’in Tuzla Havalimanı’na gerçekleştirdiği ilk uçuşa katıldı.

Abone Ol

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AJet’in İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Bosna Hersek’in Tuzla Havalimanı’na gerçekleştirdiği ilk uçuşa katıldı. Uraloğlu, Tuzla’daki törende yaptığı konuşmada, İstanbul-Tuzla seferlerinin iki ülke arasındaki ilişkileri ve ticareti güçlendireceğine inandığını belirtti.

Bakan Uraloğlu, Bosna Hersek ile Türkiye'nin dostluğuna vurgu yaparak, Tuzla'da meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybedenlere başsağlığı diledi. Ayrıca, Bosna-Hersek'in 6 Şubat depremlerine yönelik yardımlarını hatırlatarak, iki ülkenin zor günlerde birbirine destek olduğunu ifade etti. Gazze'deki insanlık dışı saldırılara da değinen Uraloğlu, bu saldırıların durdurulması gerektiğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuda girişimlerde bulunduğunu vurguladı.

Türkiye’den 349 Noktaya Uçuş Hedefi

Uraloğlu, Türkiye’nin dünya çapında geniş bir uçuş ağına sahip olduğunu belirterek, AJet’in yıl sonuna kadar Türkiye'den 349 farklı noktaya uçuş gerçekleştireceğini açıkladı. İstanbul-Tuzla seferlerinin bu genişleme stratejisinin bir parçası olduğunu belirten Uraloğlu, "Tuzla'nın da bu uçuş ağına dahil edilmesi, iki ülke arasındaki ilişkilere katkı sağlayacak" dedi.

Törende, Bakan Uraloğlu uçakta yaşadığı ilginç bir olayı da anlattı. Uraloğlu, uçakta bulunan bir ailenin Tuzla’ya kız istemeye geldiklerini ve bu güzel vesileyle ilk uçuşun ayrı bir anlam kazandığını ifade etti.

AJet’in Tuzla’ya Haftalık Seferleri

AJet Genel Müdürü Kerem Sarp ise Türkiye ile Bosna Hersek arasında yeni bir köprü kurduklarını belirterek, İstanbul-Tuzla hattında her pazartesi karşılıklı seferlerin düzenleneceğini açıkladı. AJet’in Bosna Hersek’teki ikinci uçuş hattını açtığını belirten Sarp, firmanın modernleşen 85 uçaklık filosuyla yolcularını 41 destinasyona taşıdığını ve bu sayıyı 10 yıl içinde 44 ülke ve 113 şehre çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Tuzla Kantonu Başbakanı İrfan Halilagiç de Türkiye’den gelen heyeti ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, AJet’in Tuzla’ya sefer başlatmasının bölge için önemli işbirliklerine olanak sağlayacağını ifade etti.