Qatar Airways Group, Güney Afrika’nın önde gelen bağımsız bölgesel havayolu şirketi Airlink’in yüzde 25 hissesini satın aldığını duyurdu. Bu yatırım, Qatar Airways’in Afrika kıtasındaki operasyonlarını daha da geliştirme hedefinin bir parçası olarak görülüyor.

Airlink, Afrika’da 15 ülkede 45’ten fazla destinasyona uçuşlar düzenliyor. Qatar Airways’in bu yatırımdaki amacı, iki havayolu arasında halihazırda var olan kod paylaşımı ortaklığını güçlendirmek ve Afrika kıtasındaki büyüme stratejisini desteklemek. Bu anlaşma, Qatar Airways’in Afrika’nın ekonomik başarısındaki rolünü daha da pekiştirecek.

Qatar Airways Group CEO'su Müh. Badr Mohammed Al-Meer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Airlink'e yaptığımız yatırım, Afrika'nın işimizin geleceği için ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Bu ortaklık, Airlink’in esnek, güçlü ve sağlam ilkelerle yönetilen bir şirket olduğuna olan güvenimizi ve Afrika'nın taşıdığı büyük potansiyeli vurguluyor. Bu potansiyelin hayata geçirilmesine katkıda bulunmaktan mutluluk duyuyoruz." dedi.

Kabin memurları uçuş sırasında rahatsızlanınca uçak acil iniş yaptı Kabin memurları uçuş sırasında rahatsızlanınca uçak acil iniş yaptı

Airlink CEO'su Rodger Foster ise, "Qatar Airways’in sermaye ortağı olarak yanımızda olması, Airlink için güçlü bir destek anlamına geliyor ve şu anda hizmet verdiğimiz pazarlar ile ağımıza eklemeyi planladığımız destinasyonlara olan inancımızı pekiştiriyor. Bu anlaşma, ölçek ekonomilerinden yararlanarak büyümemizi sağlayacak, kapasitemizi artıracak ve pazarlama gücümüzü genişletecek. Airlink'in işini güçlendirecek bu yatırım, yıllar içinde geliştirdiğimiz mevcut havayolu ortaklıklarını da sağlamlaştıracak." ifadelerini kullandı.

Qatar Airways ve Airlink arasındaki bu ortaklık, her iki havayolunun sadakat programlarını da uyumlu hale getirmeyi hedefliyor. Qatar Airways Privilege Club ve Airlink Skybucks programları arasında entegrasyon sağlanacak.

Qatar Airways şu anda Afrika’da 29 destinasyona uçuyor ve 2020 yılının Aralık ayından bu yana ağını yeni destinasyonlarla genişletmeye devam ediyor. Şirketin ağına eklenen yeni Afrika şehirleri arasında Abidjan, Abuja, Accra, Harare, Kano, Luanda, Lusaka ve Port Harcourt yer alıyor. Ayrıca, Kahire ve İskenderiye uçuşları da yeniden başlatıldı.