Corendon Airlines, StandardAero ile anlaşma imzaladı Corendon Airlines, StandardAero ile anlaşma imzaladı

CFM LEAP-1A motorlarıyla çalışan Airbus A321XLR, Avrupa Birliği Havacılık Güvenliği Ajansı'ndan (EASA) Tip Sertifikasını aldı. Yeni uçağın yaz sonunda hizmete girmesinin yolu açılmış oldu.

Tip Sertifikası, EASA İcra Direktörü Florian Guillermet tarafından A321XLR Baş Mühendisi Isabelle Bloy'a teslim edildi. Pratt & Whitney motor versiyonunun sertifikasyonunun 2024'ün sonlarında yapılması planlanıyor.

Airbus'ın Ticari Uçak CEO'su Christian Scherer ; "Pazara yeni değer katan ve havayolu müşterilerimiz ve yolcularımız için olanakları genişleten farklılaştırılmış bir ürün olan A321XLR geliyor. Uzun menzili ile A321XLR, müşterilerimize ve seyahat eden halka doğal büyüme fırsatları sunan bir dizi yeni doğrudan rotayı mümkün kılıyor. Havayollarına A320/A321 ürün yelpazesinde ve çok yönlü kabininde benzersiz bir dizi hizmet olanağı sunuyor. Tam bir Airbus! Sertifikasyon ile önemli bir dönüm noktasına ulaştık. Bir sonraki adım, uçağı dünya çapındaki müşterilerle ilk ticari uçuşlarına hazırlamaktır. Uçağın filolarına entegrasyonunu desteklemek için XLR müşterileriyle birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz." dedi.

A321XLR, önceki nesil rakip uçaklara göre koltuk başına %30 daha az yakıt tüketirken ve modern geniş gövdelerin yaklaşık yarı fiyatına seyahat maliyetine sahiptir. A321XLR'nin yeni Airspace kabini, yolculara tüm sınıflarda uzun mesafe konforu sağlayacak.

İlk A321XLR ilk uçuşunu Haziran 2022'de tamamladı. Bunu, üç test uçağını içeren kapsamlı bir test programı izledi. Şimdiye kadar 500'den fazla Airbus A321XLR sipariş edildi.