AirAsia Philippines, Filipinler'i helal-dostu bir destinasyon olarak tanıtmak amacıyla Universal Islamic Center (UIC) ve Philippine Halal Trade & Tourism ile ortaklık kurduğunu duyurdu.

Ağırlıklı olarak Katolik bir ülke olan Filipinler'de nüfusun %86'sı Roma Katoliği iken, %6'sı İslam inancına mensup.

Emirates, Oktoberfest İçin Hazır Emirates, Oktoberfest İçin Hazır

AirAsia Philippines CEO'su Ricky Isla, yaptığı açıklamada, "AirAsia, kapsayıcı seyahat deneyimleri sunmada ve yenilik yapmada öncülük etmekten gurur duyuyor. Müslüman dostlarımızın ülkemizi ziyaret ettiklerinde kendilerini hoş karşılanmış ve evlerinde gibi hissetmelerini sağlamak için sunduğumuz hizmetleri sürekli olarak geliştiriyoruz," dedi.

Isla, "Bu sayede, Filipinler'i ister tatil ister iş seyahati için daha sık ziyaret etmelerini sağlamayı umuyoruz," diye ekledi.

Filipinler Helal İhracat Geliştirme ve Tanıtım Kurulu'na göre, Filipinler'deki helal endüstrisinin yaklaşık 1,6 milyar dolar değerinde olduğu tahmin ediliyor. Bu rakamın, Filipinler'in Güneydoğu Asya'daki üçüncü en büyük Müslüman nüfusuna ev sahipliği yapması ve bölgedeki diğer tatil destinasyonlarına alternatif olarak tercih edilmesi nedeniyle büyümesi bekleniyor.

AirAsia Philippines, Filipinler'deki helal endüstrisinin büyümesini desteklemeyi ve helal odaklı yenilikler ve programlar yoluyla ülkeyi daha cazip hale getirmeyi hedeflediğini belirtti.

Helal-dostu bir destinasyon, Müslüman seyahatçilerin özel tercihleri ve ihtiyaçlarına odaklanan bir şehir anlamına geliyor. Bu inanç temelli ihtiyaçlar arasında helal gıda, ibadet yerleri ve kadınlar için özel alanlar gibi unsurlar yer alıyor.

Asya’da önde gelen helal-dostu turistik destinasyonlar arasında Malezya, Endonezya, Brunei, Maldivler ve Türkiye bulunuyor.