Air Serbia'nın uzun menzilli uçuş ağına katılacak olan dördüncü Airbus A330-200 uçağı, teslim öncesi bakım işlemleri için Düsseldorf'ta bulunuyor. Uçağın bakımı tamamlandığında, Ekim veya Kasım aylarında Sırp havayolu şirketine teslim edilmesi bekleniyor.

Şu anda OE-LCL olarak kayıtlı olan bu uçak, on yaşında ve daha önce Air Belgium filosunda görev yaptı. İlk olarak 2014 yılında Etihad Airways'e teslim edilen uçak, uzun bir süre yerde tutulduktan sonra Ekim 2022'de Air Belgium filosuna katıldı. 2024 yılı boyunca ise Air Belgium tarafından Sri Lankan Airlines'a kiralandı.

Uçağın kabin düzeni, Etihad Airways'in 1-2-1 konfigürasyonlu business class ve 2-4-2 konfigürasyonlu ekonomi sınıfı düzenini içeriyor ve büyük bir değişiklik yapılması beklenmiyor. Uçakta toplam 262 koltuk bulunuyor; bunların 22'si business class, 240'ı ise ekonomi sınıfında yer alıyor. Business class koltuklar, altı fit bir inç uzunluğunda tam yatar yatak ve doğrudan koridor erişimi sunarken, her koltukta 15 inç LCD ekran, evrensel güç prizleri ve masaj fonksiyonu yer alıyor. Ekonomi sınıfı koltuklar ise, oturulan yere bağlı olarak 31,5 ila 33 inç arası koltuk aralığı, USB portları, evrensel güç prizleri ve 10,4 inç LCD ekran ile donatılmış durumda.

Lufthansa'nın uçuş iptalleri devam ediyor Lufthansa'nın uçuş iptalleri devam ediyor

Air Serbia'nın mevcut beş yıllık planı, uzun menzilli operasyonlar için sekiz adede kadar uçak işletilmesini öngörüyor ve bu plan doğrultusunda, havayolu şirketi uzun menzilli uçuş ağını genişletmeye devam ediyor. 2016 yılında New York, 2022'de Tianjin, 2023'te Chicago ve 2024'te Guangzhou ve Şanghay rotalarını açarak uzun menzilli uçuş ağını hızla büyüten Air Serbia, önümüzdeki yıl bu ağı daha da genişletmeyi hedefliyor.