Air Samarkand, Özbekistan’ın başkenti Taşkent ile Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Al Ain şehri arasında haftalık direkt uçuşlarını başlattı. İlk uçuş, dün Airbus A321 tipi uçakla gerçekleştirilirken, uçak neredeyse tam kapasiteyle 195 yolcu taşıdı. Uçuş, toplam 3 saat 40 dakika sürdü.

Air Samarkand CEO’su Zafar Butaev, yeni uçuş hattının hem turistik hem de iş seyahati yapan yolcular tarafından ilgi göreceğini belirterek, “Ağımıza yeni bir ülke eklemekten büyük heyecan duyuyoruz ve bu hattın popüler olacağına inanıyoruz” dedi.

Al Ain: BAE’nin Bahçeler Şehri

Al Ain, Birleşik Arap Emirlikleri’nin dördüncü büyük kenti ve Abu Dabi emirliğine bağlı önemli bir kültürel merkez olarak biliniyor. Şehir, zengin tarihî mirası ve yeşil alanlarıyla ünlü olup, “Bahçeler Şehri” olarak anılıyor. Al Jahili Kalesi ve Al Ain Ulusal Müzesi gibi tarihi yerlerin yanı sıra Al Ain Oasis gibi doğal güzellikleriyle de öne çıkıyor.

Air Samarkand2-1

Air Samarkand’ın Büyüyen Uçuş Ağı

Yeni uçuş hattı, Air Samarkand’ın büyüyen uluslararası uçuş ağının bir parçası olarak dikkat çekiyor. Havayolu, Eylül ayında İstanbul’a olan seferlerini haftada üçe çıkarmış ve Suudi Arabistan’ın Cidde şehrine yaptığı uçuşların sayısını artırmıştı. Ayrıca Sharm El Sheikh (Mısır) ve Nha Trang (Vietnam) gibi destinasyonlara da uçuşlar düzenleniyor.

Uçuş Detayları

Al Ain’e yapılacak uçuşlar, EasyBooking tur operatörü işbirliğiyle gerçekleştirilecek ve Al Ain Havalimanı’ndan Abu Dabi ve Dubai’deki otellere hızlı transfer imkanı sunulacak. Uçuşlar haftada bir, Pazar günleri yapılacak.

  • Taşkent’ten kalkış: 10:40
  • Al Ain’e varış: 13:20 (yerel saat)
  • Al Ain’den kalkış: 15:00
  • Taşkent’e varış: 19:40 (yerel saat)

Gelecekteki Planlar

THY, PIA'nın satış süreciyle ilgili açıklama yaptı THY, PIA'nın satış süreciyle ilgili açıklama yaptı

Air Samarkand, yakın gelecekte Abu Dabi Uluslararası Havalimanı (AUH) ve Dubai Uluslararası Havalimanı (DXB) gibi daha fazla noktaya uçuş başlatmayı planlıyor. Bu hamle, havayolunun genişleyen uçuş ağının bir parçası olarak iş ve turizm trafiğini artırmayı hedefliyor.

Kaynak: AERONEWS24