Sivil Havacılık

AIR NIUGINI İLE AIRBUS ANLAŞMA İMZALADI

Papua Yeni Gine'nin ulusal taşıyıcısı Air Niugini, filo modernizasyon programı kapsamında Airbus ile altı adet son nesil tek koridorlu A220-100 için kesin bir sipariş imzaladı.

Abone Ol

Papua Yeni Gine'nin ulusal taşıyıcısı Air Niugini, filo modernizasyon programı kapsamında Airbus ile altı adet son nesil tek koridorlu A220-100 için kesin bir sipariş imzaladı. Ayrıca taşıyıcı, üçüncü taraf kiralayanlardan üç adet A220-300 ve iki adet A220-100 daha satın alacak.

Sipariş, Air Niugini İcra Kurulu Başkan Vekili Gary Seddon ve Airbus Asya-Pasifik Başkanı Anand Stanley tarafından Port Moresby'de düzenlenen özel bir etkinlikte Sayın Başbakanın huzurunda duyuruldu. James Marape, Papua Yeni Gine Başbakanı ve Sn. William Duma, Devlet İşletmeleri Bakanı.

100-150 koltuk kategorisinde en uzun menzili, en düşük yakıt tüketimini ve en geniş kabini bir araya getiren A220, Air Niugini tarafından yurt içi ve bölgesel ağında işletilecek. Yeni filo, yurt içi ağda daha fazla kapasite ve daha fazla güvenilirlik sunacak ve taşıyıcının başkent Port Moresby'den Asya-Pasifik bölgesindeki yeni destinasyonlara uçmasına olanak tanıyacak.

Air Niugini İcra Kurulu Başkan Vekili Gary Seddon şunları söyledi: "Bu, ulusal havayolumuzun tarihinde Papua Yeni Gine'de ticaret ve turizmin büyümesini destekleyecek bir dönüm noktasıdır. Yeni uçak, yolcularımıza en üst düzeyde konfor sunacak, aynı zamanda yerini alacakları uçakla karşılaştırıldığında yakıt tüketiminde ve emisyonlarda da ciddi bir azalma sağlayacak” dedi.

Bakan Duma şunları söyledi: “Bu Air Niugini için çok önemli bir olay. Havayolunun 50. Yıldönümüne denk gelen Air Niugini, Papua Yeni Gine vatandaşları için seyahatte devrim yaratacak altı yeni bölgesel jeti güvence altına alıyor. 'Halkın Balus'unu (halkın uçağı) göklerimize davet etmeyi sabırsızlıkla bekliyorum”.

Airbus Ticari Direktörü ve Uluslararası Başkanı Christian Scherer şunları söyledi: “Air Niugini, A220'nin havayoluna bu alandaki rakip üründen çok daha fazlasını, çok daha fazla verimlilik, menzil, konfor ve büyüme potansiyeli getirdiğini gördü. Airbus'a duyduğu güven için Air Niugini'ye teşekkür ediyoruz ve yeni filosuna geçiş sürecinde havayoluna tam desteğimizi sunmaya kararlıyız."

Air Niugini ayrıca filosu için Airbus yan kuruluşu NAVBLUE'dan bir uçuş planlama destek sistemi seçtiğini de duyurdu. N-Flight Planning (N-FP) adı verilen çözüm, havayolunun operasyonel ihtiyaçları karşılamak için yakıt, zaman ve maliyeti optimize etmesine yardımcı olurken genel güvenlik ve uyumluluğu da sağlayacak.

A220, 3.450 deniz miline (6.390 km) varan uçuşlarda 100 ila 150 yolcu taşıyan, kendi boyut kategorisindeki en modern yolcu uçağıdır. Kabin konfigürasyonuna bağlı olarak A220-100, 100-135 koltuklu pazara hizmet ederken, daha büyük olan A220-300, 120-150 koltuklu pazara mükemmel şekilde uyarlanmıştır.

Uçak, Pratt & Whitney'in en yeni nesil GTF™ motorlarıyla güçlendirilmiştir. Önceki nesil uçaklara kıyasla koltuk başına %25 daha az yakıt tüketimi ve CO2 emisyonu sunan A220, aynı zamanda sınıfının en geniş kabinine, koltuklarına ve pencerelerine sahip olup üstün konfor sağlıyor.

Tüm Airbus uçaklarında olduğu gibi A220 de halihazırda %50'ye kadar Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı (SAF) ile çalışabiliyor. Airbus, tüm uçaklarının 2030 yılına kadar %100 SAF ile çalışabilme kapasitesine sahip olmasını hedefliyor.

Eylül sonu itibarıyla Airbus, A220 için yaklaşık 30 müşteriden 800'ün üzerinde sipariş aldı ve bunların 280'den fazlası teslim edildi. A220 halihazırda dünya çapında 17 havayolu şirketiyle başarılı bir şekilde hizmet veriyor.