Air India'nın yeni yönetimi, son iki yılda büyük kararlar almış durumda. Büyük uçak siparişlerinden teknolojik altyapısını güncellemeye kadar, havayolu son zamanlarda önemli yatırımlar yapmış durumda. Ve şimdi bir rapor, şirketin Hindistan'da devasa bir pilot eğitim tesisi için Airbus ile anlaşma aşamasında olduğunu söylüyor.

Güney Asya Bölgesinin En Büyük Pilot Eğitim Tesisi

Air India, Hindistan'da devasa bir pilot simülatörü eğitim tesisi kurmak için Airbus ile final aşamalarında anlaşma yapma aşamasında. The Economic Times (ET) tarafından yayınlanan bir rapora göre, havayolu ile uçak üreticisi arasındaki ortak girişim, yaklaşık 420 milyon dolarlık bir yatırımı içerecek.

Kaynaklar, hem Air India'nın hem de Airbus'ın tesisin yüzde 50'sine sahip olacaklarını ve başlangıçta Airbus A320 ailesi ve A350 ailesi için altı simülatörle başlayabileceğini söyledi. Ancak bu anlaşmanın potansiyeli oldukça umut verici, çünkü tesis, zamanla 20 simülatörü barındırabilecek kadar büyük olacak ve Güney Asya bölgesinin en büyük tesisi olacak.

Bununla da bitmiyor. Havayolunun aynı zamanda Boeing 737, 777 ve 787 uçakları için pilot yetiştirmek üzere bir tesisi kurmak için Amerika merkezli L3 Harris ile başka bir ortak girişim görüşmelerinde olduğu da ortaya çıktı.

Diğer Havayollarına da Açık

Büyük çaplı iç simülatör tesisleri kurmak, Air India'nın pilotlarını daha etkili bir şekilde eğitmesine yardımcı olacak. Ancak havayolu, diğer havayollarından da iş almayı düşünüyor. ET, bir kaynağa dayanarak, "İnsan kaynaklarının kendi kendine yetenliğini geliştirmenin önemini anlıyoruz ve filo ve ağın genişlemesi nedeniyle havayolu bir pilot eğitim tesisi kurmak için yatırım yapmış durumda. Ancak sonuç olarak, bu tesis aynı zamanda diğer havayollarına da açık olacak ve bölgede bir mükemmellik merkezi haline gelecek." dedi.

Büyük Planlar

Bir zamanlar devlet tarafından işletilen bir taşıyıcı olarak az fonlanmış ve genellikle göz ardı edilen Air India, şu anda hiç olmadığı kadar bir değişim sürecinden geçiyor. Bu yeni tesislerle birlikte, Air India, iddialı bir şekilde sekiz simülatöre sahip olan IndiGo'nun CAE Inc. ile ortak girişimine rakip olacak.

Türk Hava Yolları yeni bir şirket kuruyor Türk Hava Yolları yeni bir şirket kuruyor

Ancak Tata Grubu'nun son bir buçuk yılda Air India'yı dünya standartlarında bir havayolu yapma çabaları düşünüldüğünde, bu gelişmeler sürpriz olmamalı. Yeniden markalaşma, yeni IT altyapısı ve mega uçak siparişleri gibi yatırımlarla, her şey plana uygun giderse Air India, önümüzdeki beş yıl içinde çok farklı bir havayolu gibi görünecek. Ancak çözülmesi gereken geçmişle ilgili birçok sorun var, ancak yeni yönetim, bu engelleri Vihaan.AI adlı kapsamlı planları kapsamında aşmak için kendisine birkaç yıl daha tanımış durumda.