Sivil Havacılık

Air India, 67 Uçaklık Yenileme Programına Başladı

Air India, Tata Group’un yönetiminde başlattığı kapsamlı yenilenme sürecinde, 67 uçağını yeniden donatmak üzere geniş bir yenileme programı başlattı.

Abone Ol

Air India, Tata Group’un yönetiminde başlattığı kapsamlı yenilenme sürecinde, 67 uçağını yeniden donatmak üzere geniş bir yenileme programı başlattı. Bu program kapsamında, 27 A320neo ve 40 geniş gövdeli Boeing uçağı, üç sınıf konfigürasyonu ile donatılacak ve iç tasarımları, koltukları, halıları ve döşemeleri tamamen yenilenecek.

Yenilenen ilk uçak, beş yıllık A320neo modelindeki VT-EXN olacak. Gerekli düzenleyici onayların alınmasının ardından, uçağın Aralık 2024'te yeniden ticari hizmete girmesi planlanıyor. VT-EXN'nin ardından, her ay üç ila dört uçağın yenilenmesi öngörülüyor ve tüm dar gövdeli filonun 2025 yılının ortalarına kadar tamamlanması hedefleniyor.

Air India CEO’su Campbell Wilson, “Dar gövdeli filonun iç yenileme çalışmalarına başlamak, müşterilerimize sunduğumuz uçuş deneyimini geliştirmek adına önemli bir adım. Tüm geniş gövdeli uçaklarımız da zamanla bu süreçten geçecek. Bu yenilenme süreci, Air India’nın dünya standartlarında bir havayolu olma hedefinde önemli bir aşamadır” şeklinde konuştu.

Yenilenmiş A320neo uçaklarında, Business sınıfında 8 koltuk, Premium Economy’de 24 ekstra geniş koltuk ve Economy sınıfında 132 koltuk bulunacak. Modern kabin aydınlatması, geniş bacak mesafesi, taşınabilir elektronik cihaz tutucuları ve hem A hem de C tipi USB portları gibi özelliklerle donatılacak uçaklar, Air India’nın yeniden markalaşma sürecine katkıda bulunacak.

Air India, 2022 yılı sonunda devlet kontrolünden çıkarak Tata Group tarafından satın alınmıştı. Tata Group’un ardından duyurulan 'Vihaan' stratejisi kapsamında havayolu, aşamalı olarak yenilenerek Orta Doğu havayolları ile rekabet edebilecek bir yapıya kavuşturulmayı hedefliyor.