Air France'a ait bir Boeing 777-200ER tipi yolcu uçağı, Osaka'dan Paris'e yapacağı sefer sırasında meydana gelen bir arıza nedeniyle beklenmedik bir durumla karşılaştı ve Bakü Havalimanı'na zorunlu bir iniş gerçekleştirdi.

Uçakta, kabinde yayılan yanık kokusu nedeniyle endişe oluşturdu ve kokunun kaynağı belirlenemediği için kaptan ekibi, güvenlik amacıyla Bakü'ye iniş yapmaya karar verdi.

Yolcular, güvenlik önlemleri kapsamında tahliye edildi ve havalimanında beklemeye alındı. Ancak, vize problemleri nedeniyle yolcuların transit bölgede kalması gerekti. Bu durum, havaalanında yerde uyumak zorunda kalan yolcular arasında rahatsızlığa neden oldu ve mağduriyet yaşandı.

Türkiye - Hollanda maçı Berlin uçak bileti satışlarını yüzde 550 artırdı Türkiye - Hollanda maçı Berlin uçak bileti satışlarını yüzde 550 artırdı

Air France yetkilileri, hızla harekete geçerek yedek bir uçak tahsis etti ve yolcuların seyahatlerine devam etmelerini sağladı. Bu olayın ardından, seferin planlandığı şekilde devam ettiği açıklandı.