Air France ve SAS, 1 Eylül'de geniş kapsamlı bir codeshare ortaklığı başlatacaklarını duyurdu. Bu gelişme, SAS'ın 31 Ağustos'ta Star Alliance'tan resmi olarak ayrılıp 1 Eylül'de rakip ittifak Skyteam'e katılmasının bir sonucu olarak gerçekleşiyor. Air France-KLM'in SAS'ta %19,9 oranında büyük hissedar olarak yer alması, bu değişimin ardındaki etkenlerden biri.

Uçakta olay çıkaran yolcu tutuklandı! Uçakta olay çıkaran yolcu tutuklandı!

Air France Tarafından Kapsanan Rotalar:

  • Paris-Charles de Gaulle: Basel/Mulhouse, Bilbao, Billund, Bordeaux, Bükreş, Budapeşte, Katanya, Edinburgh, Frankfurt, Cenevre, İstanbul, Kopenhag, Lyon, Madrid, Marsilya, Münih, Napoli, Nürnberg, Oslo, Porto, Stockholm, Stuttgart, Toulouse, Torino, Valencia, Viyana, Zagreb ve Zürih.

SAS Tarafından Kapsanan Rotalar:

  • Kopenhag: Aalborg, Aarhus, Bergen, Helsinki, Paris-Charles de Gaulle, Stavanger, Tromsø, Trondheim ve Vágar.
  • Oslo: Aalborg, Aarhus, Alesund, Alta, Bergen, Bodø, Harstad-Narvik/Evenes, Haugesund, Kirkenes, Kristiansand, Kristiansund, Longyearbyen, Paris-Charles de Gaulle, Keflavik, Stavanger, Tromsø ve Trondheim.
  • Stockholm-Arlanda: Aarhus, Bergen, Helsinki, Kiruna, Lulea, Malmö, Östersund, Paris-Charles de Gaulle, Skelleftea, Tromsø, Trondheim, Umea.

Bu ortaklık, iki havayolu şirketi arasındaki işbirliğini derinleştirerek yolculara daha geniş bir uçuş ağı ve daha fazla seyahat seçeneği sunmayı hedefliyor.

Kaynak: AERONEWS24