Air France, Münih’e ilk uçuşunun 75. yılını kutluyor. 18 Ekim 1949’da, Fransız havayolu şirketine ait bir uçak, Viyana’ya giden rota üzerindeki Münih-Riem Havalimanı’na ilk kez iniş yaptı. O dönemde Münih, aynı zamanda Air France’ın Super Constellation uçaklarıyla gerçekleştirdiği Şam ve Tahran seferleri için önemli bir durak noktasıydı.

Air France, 5 Ocak 1950’de Paris – Frankfurt – Berlin hattını açtıktan sonra, Paris’ten Nürnberg ve Münih üzerinden Berlin’e seferler başlattı. Bu hatlarda, haftada iki kez dört motorlu SNCASE SE.161 Languedoc uçakları kullanıldı.

1951’de, Air France Münih şehir merkezindeki Odeonsplatz’ta bir ofis açarak hizmet ağını genişletti. 1959’da ise, Caravelle jet uçağı Münih’e kısa bir ziyaret gerçekleştirdikten sonra Viyana’ya uçtu. Aynı dönemde Air France, Münih’i hava kargo taşımacılığı açısından da cazip bir merkez haline getirdi.

1970’lerde, havayolu Lourdes’e hac uçuşları düzenlemeye başladı ve iş insanlarının sabah Paris’e gidip akşam Münih’e rahatça dönebilmeleri için uçuş saatlerini ayarladı.

Münih-Riem Havalimanı’nın Mayıs 1992’de kapanmasının ardından, Air France yeni havalimanı olan Erdinger Moos’a taşındı ve burada Airbus A340 ile ilk inişi gerçekleştiren havayolu oldu. 26 Ekim 1996’da ise, yaklaşık 5000 kişi, yağmurlu bir havada Concorde’un Münih’e yaptığı ilk ve tek inişine tanıklık etti.

SunExpress ve SAA İş Birliğini Büyütüyor SunExpress ve SAA İş Birliğini Büyütüyor

Günümüzde Air France, Münih ile Paris arasında günde dört sefere kadar uçuş gerçekleştiriyor.