Sivil Havacılık

AIR CHINA’NIN ÖZEL KARGOSU

Almanya’da doğan ikiz dev pandalar Pazar sabahı Çin’in güneybatısındaki Chengdu kentine ulaştı.

Abone Ol

Almanya'da doğan dev panda ikizleri, Pazar sabahı, Chengdu kentinde bulunan Chengdu Dev Panda Yetiştirme ve Araştırma Üssü'ne ulaştı. Chengdu Dev Panda Yetiştirme ve Araştırma Üssü tarafından yapılan açıklamaya göre, Meng Xiang ve Meng Yuan adlı ikizler, Air China'nın Boeing 777F tipi kargo uçağıyla taşındı ve uçuşları 10 saatten biraz fazla sürdü.

İkiz pandaların ebeveynleri, dişi panda Meng Meng ve erkek panda Jiao Qing, Haziran 2017'de Chengdu'dan ayrılarak 15 yıl boyunca yaşayacakları Berlin Hayvanat Bahçesi'ne gitmişti. Berlin Hayvanat Bahçesi, pandalar için özel olarak inşa edilmiş 5.500 metrekarelik bir panda parkı oluşturmuştu. Meng Meng, 31 Ağustos 2019 tarihinde bu parkta ikiz yavrularını dünyaya getirdi.

Genellikle yurtdışında doğan dev panda yavruları, üreme dönemlerinde akraba çiftleşmesini önlemek amacıyla 2 ila 4 yaşları arasında Çin'e geri dönüyor. Berlin Hayvanat Bahçesi ile Çin Yaban Hayatı Koruma Derneği arasında yapılan anlaşma uyarınca, ikiz pandaların 4 yıl boyunca Berlin'de yaşamasının ardından memleketleri Chengdu'ya geri dönecekleri belirtiliyor.