Air Canada, 5.200’den fazla pilotu temsil eden Air Line Pilots Association (ALPA) sendikası ile dört yıllık yeni bir toplu iş sözleşmesi üzerinde geçici bir anlaşmaya vardı. 15 Eylül 2024 tarihinde yapılan açıklamada, havayolu, pilotların katkılarını tanıyan ve şirketin gelecekteki büyümesine yönelik bir çerçeve oluşturan bu anlaşmanın detaylarının, üyeler tarafından yapılacak onay oylaması ve Air Canada Yönetim Kurulu’nun onayına kadar gizli kalacağını belirtti.

Anlaşma, Air Canada ve Air Canada Rouge’un uçuş operasyonlarının kesintisiz devam etmesini sağlayacak. Anlaşmaya varılamaması durumunda şirket, 18 Eylül'de tüm uçuşları durdurmayı planlıyor ve bazı uçuşları iptal etmeyi değerlendiriyordu.

TAV İşletme Hizmetleri'ne Ödül TAV İşletme Hizmetleri'ne Ödül

Müşteriler, 15-23 Eylül 2024 tarihleri arasında seyahat etmeyi planlayanlar için sunulan çalışma kesintisi nedeniyle sağlanan ücretsiz bilet değiştirme hakkından yararlanabilir. Orijinal uçuşlarına geri dönmek isteyen yolcular, 30 Kasım 2024 tarihine kadar geçerli olmak üzere aynı kabinde müsaitlik durumuna göre herhangi bir ücret ödemeden rezervasyonlarını eski haline getirebilecekler.

ALPA, yeni anlaşmanın pilotlar için yaklaşık 1,4 milyar dolar ek değer sağlayacağını ve bu rakamın önceki anlaşmaya göre %46’lık bir artışa tekabül ettiğini öngörüyor. ALPA yetkilisi Birinci Subay Charlene Hudy, “Bu uzun ve zorlu süreçte pilotlarımızın kararlılığı ve birliği, bu anlaşmanın temel taşı oldu,” diyerek, müzakerelerde tazminat, emeklilik ve çalışma kuralları gibi kilit konularda önemli ilerleme kaydedildiğini vurguladı.

Pilotlar tarafından onaylanması durumunda bu yeni anlaşma, on yıldır yürürlükte olan eski çerçeveye de resmen son verecek.