Belçika'nın 2016 yılında kurulan havayolu şirketi Air Belgium, iflasın eşiğine geldi. 2023 yılında yolcu taşıma operasyonlarını durduran şirket, şu ana kadar yeni bir yatırımcı bulamaması nedeniyle iki hafta içinde iflas edebilir. Şirket yetkilileri, 3 Eylül 2024 tarihinde Nivelles Ticaret Mahkemesi'nde bir kez daha mahkemeye çıkarak iki hafta süreyle ek zaman talebinde bulundu.

Kredi Koruması ve Finansal Zorluklar

Air Belgium, 2023 yılında başlayan mali sıkıntılarının ardından alacaklılarından korunmak için Yargısal Yeniden Yapılandırma sürecine girmişti. Bu süreç, şirketin mali durumunu yeniden yapılandırmasına olanak tanıyor. Ancak, L’Echo gazetesine göre, havayolu şirketinin kısa vadede yaklaşık 18 milyon Euro (19,6 milyon Dolar) yatırım bulamaması durumunda iflas kaçınılmaz olacak.

İki bakan Embraer üretim tesisini ziyaret etti İki bakan Embraer üretim tesisini ziyaret etti

Potansiyel Yatırımcılar Geri Çekildi

Başlangıçta, Çinli kargo havayolu Sichuan Airlines, Air Belgium'a potansiyel bir yatırımcı olarak görülüyordu ancak bu ilgi zamanla sona erdi. Yine de L’Echo, mahkemenin şirkete ek süre tanımasının sebebinin, son tarihin ardından yeni bir yatırımcının belirmesi olduğunu belirtti.

Operasyonel Değişiklikler ve Gelecekteki Odak Alanları

Air Belgium, 2023 yılı Eylül ayında yolcu taşımacılığı faaliyetlerini durdurduğunu ve bundan sonra kargo taşımacılığı ile Uçak, Mürettebat, Bakım ve Sigorta (ACMI) hizmetlerine odaklanacağını duyurmuştu. Şirket, kurulduğu ilk dönemde Belçika ile Asya arasında uçuşlar planlarken, 2022'den itibaren ağırlıklı olarak Afrika'ya yönelmiş, Güney Afrika ve Mauritius gibi destinasyonlara uçmaya başlamıştı.

Şirketin geleceği, önümüzdeki iki hafta içinde yatırımcı bulup bulamayacağına bağlı. Aksi takdirde, Air Belgium için iflas kapıda görünüyor.