Sivil Havacılık

Air Baltic ve Air Canada'dan ortak uçuş anlaşması

Letonya merkezli hava yolu şirketi Air Baltic, 23 Ekim’de yaptığı açıklamada, Kanada'nın önde gelen havayolu şirketi Air Canada ile yeni bir codeshare (kod paylaşımı) anlaşması imzaladığını duyurdu.

Abone Ol

Letonya merkezli hava yolu şirketi Air Baltic, 23 Ekim’de yaptığı açıklamada, Kanada'nın önde gelen havayolu şirketi Air Canada ile yeni bir codeshare (kod paylaşımı) anlaşması imzaladığını duyurdu. Bu işbirliği, yolculara Kanada ve Baltık ülkeleri arasında ek seyahat olanakları sunmayı amaçlıyor.

6 Kasım 2024 tarihinden itibaren, Air Canada'nın pazarlama kodu, Air Baltic tarafından işletilen on farklı hatta yer alacak. Bu sayede yolcular, tek bir biletle Litvanya, Letonya ve Estonya'nın başkentlerine ulaşım sağlayabilecek. Anlaşma kapsamında, Kopenhag, Amsterdam ve Stockholm gibi Avrupa şehirlerinden Vilnius, Riga ve Tallinn’e direkt bağlantılar sunulacak.

Aynı tarihten itibaren, Air Baltic'in pazarlama kodu da Air Canada'nın Toronto’dan Kopenhag ve Amsterdam’a gerçekleştirdiği iki seferde kullanılacak. Gelecek yaz, Air Baltic’in kodu, Air Canada'nın Montreal'den Kopenhag ve Amsterdam’a ile Toronto’dan Stockholm’e yapacağı sezonluk uçuşlarda da yer alacak.

Her iki havayolu, ayrıca gelecekte sadakat programları üyeleri için karşılıklı avantajlar sunma olasılıklarını da değerlendirecek. Bu stratejik işbirliği, Air Baltic'in uluslararası alandaki büyümesine önemli bir katkı sağlayacak.