Sivil Havacılık

AIR ATLANTA ICELANDIC KARGO UÇAĞINDA İLGİNÇ OLAY

Air Atlanta Icelandic şirketine ait kargo uçağında taşınan bir at, muhafaza edildiği bölmeden çıkarak uçak içinde serbest kalınca pilot geri dönüş kararı aldı.

Abone Ol

New York JFK Havalimanı'ndan Belçika'ya yönelen Air Atlanta Icelandic'e ait Boeing 747 kargo uçağı, Atlantik Okyanusu üzerinde olağandışı bir durumla karşılaştı. Uçak, taşıdığı atın muhafaza edildiği bölmeden kurtularak uçak içinde serbest kaldığı bilgisini veren pilotlar, durumu hemen kuleyle paylaştı.

Atın kontrol edilememesi nedeniyle pilotlar, güvenlik önlemleri doğrultusunda New York'a geri dönme kararı aldı. Atlantik üzerinde bulunan uçağın 20 ton yakıtı boşaltıldıktan sonra, kritik bir durumda güvenli bir iniş gerçekleştirildi.

JFK Havalimanı'nda görevli ekipler ve bir veteriner, atı tekrar güvenli bir şekilde uçağa yerleştirdikten sonra, Air Atlanta Icelandic'in kargo uçağı ikinci bir deneme için tekrar havalandı. Uçak, sorunsuz bir şekilde Belçika Liege Havalimanı'na inerek planlanan rotayı tamamladı.

Olay, ekipman ve güvenlik önlemlerinin kusursuz bir şekilde uygulanmasıyla sona ererken, Air Atlanta Icelandic'in profesyonel mürettebatı ve havaalanı personeli, ani bir duruma hızlı ve etkili bir şekilde müdahale ederek güvenliği sağladı.