Sivil Havacılık

AIP Capital'den ITA Airways'e finansman desteği

Ticari havacılıkta alternatif yatırım fırsatlarına odaklanan AIP Capital, ITA Airways'in tamamına sahip olduğu bir yan kuruluşu için 240 milyon dolarlık borç finansmanını tamamladığını duyurdu.

Abone Ol

Ticari havacılıkta alternatif yatırım fırsatlarına odaklanan AIP Capital, ITA Airways'in tamamına sahip olduğu bir yan kuruluşu için 240 milyon dolarlık borç finansmanını tamamladığını duyurdu. Bu finansman, 2024 yılında teslim edilecek üç Airbus A330-900neo uçağı ve Rolls-Royce Trent 7000 motorları ile güvence altına alındı.

Bu borç finansmanı, ITA Airways'in mali yapısını güçlendirmesine ve büyümesini desteklemesine yönelik yenilikçi bir sermaye çözümü sunuyor. ITA, en yeni nesil çevre dostu A330neo uçaklarını filosuna dahil ederek, sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşma konusundaki kararlılığını sürdürüyor. A330neo, son teknoloji Rolls-Royce Trent 7000 motorları, yeni kanatlar ve bir dizi aerodinamik yenilik ile donatılmış olup, yakıt tüketimini ve CO2 emisyonlarını %25 oranında azaltıyor.

AIP Capital Özel Kredi Birimi Başkanı Michael Kittle, "ITA Airways ile olan ortaklığımızı derinleştirerek, ITA'nın filo modernizasyonunu desteklemek için özel bir finansman çözümü sunmaktan gurur duyuyoruz," dedi. "Bu işlem, daha sürdürülebilir hava yolculuğunu teşvik etme misyonumuzu ve AIP'nin küresel hava yolu müşterilerimiz için yenilikçi, ölçeklenebilir sermaye çözümleri yapılandırma konusundaki uzmanlığını bir kez daha kanıtlıyor."

Bu stratejik finansman, ITA Airways'in filo modernizasyonu ve çevre dostu operasyonlarını artırma hedeflerine önemli bir katkı sağlamayı amaçlıyor. AIP Capital ve ITA Airways arasındaki bu iş birliği, ticari havacılıkta sürdürülebilirliği teşvik eden yenilikçi finansman modellerine olan ihtiyacı bir kez daha gözler önüne seriyor.