Sivil Havacılık

AIM UZMANLARI İÇİN MÜJDELİ HABER

Havacılık Bilgi Yönetimi (AIM) Uzmanları için Ücret Düzenlemesi Sevinçle Karşılandı

Abone Ol

Türkiye'de kamu iktisadi teşebbüslerinde uygulanacak ücretlerin belirlenmesine yönelik değişiklik, Cumhurbaşkanı tarafından onaylandı. Bu değişiklikle birlikte, "havacılık bilgi yönetimi uzmanı" unvanı, temel ücret gruplarında 1. gruba yükseltildi. Türkiye Havacılık Bilgi Yönetimi Derneği (TAIMA) konuyla ilgili memnuniyetini dile getirerek bir açıklama yaptı.

TAIMA tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Havacılık Bilgi Yönetimi Uzmanı unvanının Temel Ücret Gruplarında 1. Gruba çıkmasını sağlayan 2024/7 Nolu Cumhurbaşkanlığı Kararı dolayısıyla başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz'a Sayın Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu'na, Sayın Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek ve bürokratlarına, Sayın Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcımız Enver İskurt, Kurumumuz Sayın DHMİ Genel Müdürü Hüseyin Keskin, Sayın Genel Müdür Yardımcılarımız Cengiz Paşaoğlu, Fatih Çakmak, Enes Çakmak, Murat Gül, İnsan Kaynakları Daire Başkanımız Çiğdem Güvenç, Sayın Hava Seyrüsefer Daire Başkanımız Özcan Durukan ve Sayın Strateji Geliştirme Daire Başkanımız ve Hukuk Müşaviri Ayfer Kara ile tüm emeği geçenlere teşekkür eder, camiamıza hayırlı olmasını temenni ederiz."

Bu açıklama, sektördeki uzmanların ücret düzenlemesi konusundaki memnuniyetini ve teşekkürlerini içermektedir. Aynı zamanda, devlet yetkililerine ve ilgili kurumlara duyulan minnettarlık vurgulanarak, sektördeki çalışanlara daha iyi bir maddi destek sağlanmasıyla ilgili olumlu bir adım atıldığı belirtilmektedir.