Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın işletmecisi KOZUVA Şirketler Grubu, 2025 yılı için insan kaynakları yönetiminde büyük bir değişikliğe imza atarak Ahmet Hakan Arslan’ı İnsan Kaynakları Başkanı (CHRO) olarak atadı. Havalimanı işletmeciliği, eğitim, tekstil, turizm, inşaat ve bilişim teknolojileri gibi pek çok sektörde faaliyet gösteren KOZUVA, bu atama ile kurumsal yapısını daha da güçlendirmeyi hedefliyor.

Havacılık sektörünün yatırım notu yükseliyor Havacılık sektörünün yatırım notu yükseliyor

İnsan Kaynaklarında Yeni Dönem

Ahmet Hakan Arslan, KOZUVA'da insan kaynakları, idari işler ve kurumsal iletişimden sorumlu olacak. KOZUVA Şirketler Grubu'ndan yapılan açıklamada, Arslan’ın stratejik insan kaynakları yönetimi konusunda ekibe liderlik edeceği ve organizasyonel gelişim konularında büyük katkı sağlayacağına inandıkları vurgulandı. Arslan’ın liderliğinde KOZUVA’nın insan kaynakları alanında daha büyük adımlar atması bekleniyor.

Arslan’ın Başarılarla Dolu Kariyeri

1975 doğumlu Ahmet Hakan Arslan, Uludağ Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olduktan sonra Maltepe Üniversitesi’nde yüksek lisansını tamamladı. Yönetim danışmanlığı ile kariyerine başlayan Arslan, HAVAŞ Yer Hizmetleri’nde Lean Six Sigma projesinde Black Belt eğitimi aldı. Daha sonra Turkcell’de stratejik planlama ve performans izleme alanlarında çalıştı.

2009’da Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yönetim geliştirme müdürlüğü görevini üstlenen Arslan, 2010-2021 yılları arasında insan kaynakları direktörlüğü yaptı. Son olarak İGA Havalimanı’nda ve bir holdingde yatırımcı ilişkilerinden sorumlu genel müdür yardımcısı olarak görev yaptı.

KOZUVA Şirketler Grubu’na katılmasıyla birlikte Ahmet Hakan Arslan’ın bilgi ve deneyimi, şirketin insan kaynakları stratejilerinde büyük değişimlerin habercisi olarak görülüyor.