Pegasus, Ankara-Dublin seferlerine başladı Pegasus, Ankara-Dublin seferlerine başladı

Türk Hava Yolları'nın (THY) geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen yıllık olağan genel kurulunun ardından sürpriz bir gelişme yaşandı. THY ve Havaş'ın ortak kuruluşu olan TGS'nin (Turkish Ground Services) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, görevinden ayrıldığını duyurdu.

Prof. Dr. Ahmet Bolat, görevden ayrılma kararına ilişkin yaptığı açıklamada, TGS'deki son kararını imzaladığını belirterek, şirketin çalışanlarına yönelik mali iyileştirmelerden ve bu iyileştirmelerin şirkete getirdiği finansal yüklerden bahsetti. Bolat, "Kıymetli TGS dostları, son yapılan iyileştirmenin şirkete getirdiği ekstra yükü biraz hesap kitapla herkes tahmin edebilir. Bu ay maaşlarınızdaki farkı önce 1.7 ile çarparsanız bu ilave gelirin şirkete maliyetini bulursunuz. Sonra bunu 2.66 ile çarparsanız iki ay öne çekmenin toplam maliyetini bulursunuz. Sonra bunu yaklaşık 40 bin ile çarparsanız yapılan bu iyileştirmenin toplam bütçeye getirdiği farkı bulursunuz" ifadelerini kullandı.

Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Konar Olacak

1 Haziran itibariyle TGS Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini Mehmet Akif Konar’a devredeceğini açıklayan Bolat, "Kendisini uzun yıllar bitişik ofislerde Genel Müdür Yardımcıları olarak Türk Hava Yollarına hizmet ederken tanıdım. Gönül rahatlığıyla bu vazifeyi ona tevdi ediyorum, emin ellerdesiniz!" dedi.

Gelecek Stratejileri ve Finansal Hedefler

Bolat, görevden ayrılma kararının ardından THY'nin "Gelecek 10 Yıl Stratejisi" kapsamında gerekli aksiyonları planlamak ve yürürlüğe koymak için daha fazla zaman ayıracağını belirtti. Ayrıca, bu yıl için belirlenen "Artı Bir Milyar Dolar" finansal hedefi doğrultusunda THY projelerine odaklanacağını ifade etti.

Çalışanlara Mesaj

Bolat, açıklamasının sonunda çalışanlarına seslenerek, "Geçmiş 20 yılda önüne konan her görevi azim ve kararlılıkla yerine getiren ve bugünleri şekillendiren tüm çalışma arkadaşlarımın bu yeni hedefe de odaklanarak ellerinden geleni yapacağına inanıyorum. 'Hasadı' görmeye başlayacağımız Eylül ayından sonra haftanın belli günlerinde bazılarınızı ofisimde ağırlayarak hasbihal edeceğim. O zamana kadar kendinize iyi bakın ve Cenab-ı Allah’a emanet olun" dedi.

Bolat’ın ayrılık kararı, THY camiasında büyük bir yankı uyandırırken, yeni Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akif Konar’ın bu görevi devralmasıyla birlikte TGS’de nasıl bir değişim yaşanacağı merak konusu oldu.