Sivil Havacılık

Ahiler Kalkınma Ajansı'ndan Gençlere Havacılık Eğitimi Fırsatı

Nevşehir'de, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen "Shape Your Future with AHIKA" projesi kapsamında gençler, balon teknisyenliği eğitimi alarak hayallerindeki mesleğe adım atıyor.

Abone Ol

Nevşehir'de, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen "Shape Your Future with AHIKA" projesi kapsamında gençler, balon teknisyenliği eğitimi alarak hayallerindeki mesleğe adım atıyor. Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen bu proje, "Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler İçin İşgücü Piyasası Destek Programı (NEET PRO)" çerçevesinde gerçekleştiriliyor.

Proje kapsamında eğitim alan elektrik-elektronik mühendisi Kamil Demirtaş, balon teknisyenliği eğitimi sayesinde hem mesleki becerilerini geliştirdiğini hem de havacılığa olan ilgisinin arttığını belirtti. Demirtaş, aldığı eğitimle ilgili olarak, "Kurs boyunca İngilizce ve yerel turist rehberliği eğitimleri aldık. Teorik bilgilerin yanında uygulamalı eğitimler de gördük. Ayrıca, balon teknisyenliği eğitiminin yanı sıra gözlemci pilot eğitimleri de aldım. Şubat ayına kadar gözlemci pilotluk yaparak 18 saat uçuş gerçekleştirdim. Bu süre zarfında kar, kış, yağmur ve rüzgar gibi çeşitli hava şartlarını deneyimledim. Bu eğitim, hayatımda bir dönüm noktası oldu ve hem mesleğime hem de havacılığa olan ilgim daha da arttı. Balon pilotluğu kadar balon teknisyenliği de çok önemli bir alan. Ahiler Kalkınma Ajansı sayesinde bu eğitimi alabilme fırsatım oldu" dedi.

Proje, gençlerin istihdam edilebilirliğini artırmayı ve sektörel beceriler kazandırmayı hedefliyor. Eğitim programı, gençlerin hem teknik hem de teorik bilgiye sahip olmalarını sağlayarak onları iş gücü piyasasına hazırlıyor.