Savunma Sanayii

AGEMA İKA UKRAYNA’NIN HİZMETİNDE

Milanion tarafından geliştirilen AGEMA insansız kara aracı Ukrayna’da kullanılıyor.

Abone Ol

Milanion, AGEMA adlı İnsansız Kara Aracının (İKA), Ukrayna istihbaratına bağlı Kraken özel biriminde görev almaya başladığını duyurdu. AGEMA, zorlu Ukrayna koşullarında ön cephe muharebe görevlerinde yer alan Kraken birimine destek sağlayacak. Ukrayna merkezli Ukrainian Armor ile süregelen iş birliği sayesinde AGEMA İKA, Ukrayna ordusunun modern savaş koşullarında etkin bir rol üstlenmesine katkıda bulunabilir.

Ukrayna istihbarat birimi Kraken, AGEMA İKA'nın sahadaki performansı ve yetenekleri hakkında sürekli geri bildirim sağlayarak gelecekteki yükseltmeler için önemli bilgiler sunacak. AGEMA İKA'nın Ukrayna'daki kullanımı, özellikle son mil ikmali ve tıbbi tahliye görevleri için planlanmaktadır. İnsansız araç, askerlere hayati malzemelerin taşınması ve teslim edilmesinde yardımcı olarak operasyonlardaki yükü hafifletecek.

AGEMA, gelişmiş yapay zeka tabanlı teknolojisi ile personel ve mülkleri yönlendirmek, güvenliği sağlamak ve korumak amacıyla tasarlanmıştır. Modüler tasarımı, farklı çözümlere uyum sağlamak için esneklik sunar. AGEMA İKA, her türlü arazide çalışabilme, performansı ve amfibi yeteneği ile düşman ortamlarında operasyon yapabilme kapasitesine sahiptir.