Sivil Havacılık

AG600M UYUMLULUK TESTLERİNİ TAMAMLADI

Çin tarafından geliştirilen dört adet AG600M yangın söndürme uçağı, 2023 yılında kritik önemdeki bir dizi uyumluluk testini tamamladı.

Abone Ol

Çin tarafından üretilen AG600M yangın söndürme uçağı, 2023 yılında önemli uyumluluk testlerini başarıyla tamamladı. Bu yerli üretim uçak, büyük amfibi uçak ailesinin bir parçası olarak dikkat çekiyor. AG600M modeli, yangın söndürme amaçlı olarak tasarlanmış olup 2024 yılı sonuna kadar tip sertifikasını almayı ve 2025 yılında operatörlere teslim edilmeyi hedefliyor. Uçağın yangın söndürme modeli AG600M, 60 tonluk artırılmış maksimum kalkış ağırlığına ve 12 ton su bırakma kapasitesine sahiptir.

Geliştirici şirket, AG600M modelinde daha fazla konfor ve ekonomik performans sağlayacak çeşitli iyileştirmelerin yapıldığını belirtti. Elektronik uçuş kontrol sistemi, entegre hava elektroniği sistemi ve diğer ilgili sistemlere sahip olan uçak, denizdeki kurtarma operasyonları gibi çeşitli görevleri yerine getirebilmek için tasarlandı.

AG600 uçak ailesi, "su ejderhası" anlamına gelen Çince "Kunlong" kod adıyla anılır ve Çin'in acil kurtarma yeteneklerini artırmak amacıyla geliştiriliyor. Özellikle orman yangınlarıyla mücadele, denizde arama kurtarma ve benzeri kritik kurtarma görevlerinde etkili olması bekleniyor. AG600M modeli, su üzerindeki operasyonel performansını artırmak ve suyla ilgili kurtarma operasyonlarını genişletmek için optimize edilmiş bir gövde tasarımına sahiptir.