Adana Şakirpaşa Havalimanı, 10 Ağustos’ta açılacak olan Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın ardından yalnızca eğitim uçuşlarına hizmet verecek. Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç, bu değişikliğe itiraz ederek, Adana’nın havalimanı hizmetlerinden mahrum bırakılmasının doğru olmadığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 10 Ağustos’ta açılışı yapılacak olan Çukurova Uluslararası Havalimanı ile ilgili açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Adana Havalimanı’nın yalnızca eğitim uçuşları için kullanılacağını duyurdu. Bu açıklamanın ardından ATB Başkanı Şahin Bilgiç, Adana Havalimanı’nın kapatılmasını eleştirdi.

İki bakanı taşıyan uçak arıza nedeniyle geri döndü İki bakanı taşıyan uçak arıza nedeniyle geri döndü

Bilgiç, “Adana Havalimanı’nın uçuşlara kapatılması doğru bir karar değil. Ülkemizin en eski havaalanlarından biri olan bu havalimanının kapatılması, Adana için uygun bir çözüm değil. Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın Adana il sınırına birkaç kilometre uzaklıkta yapılması, Adana’nın havaalanı hizmetlerinden tam anlamıyla yararlanamaması anlamına geliyor. Yeni havaalanı Adana il sınırları içinde yapılsaydı, bu kararla Adana’nın hakkı teslim edilmiş olurdu,” ifadelerini kullandı.