ABD'nin nükleer enerjisiyle çalışan uçak gemisi USS Theodore Roosevelt’in Hürmüz Boğazına yerleşmesinin ardından F-22 savaş uçakları da Katar yolunda.

"İsrail"in, İran'ın başkenti Tahran'da düzenlediği suikastta Hamas lideri İsmail Haniye'yi şehit etmesinin ardından İran'dan "İsrail"e yönelik misilleme saldırısı yapılacağının açıklanması Ortadoğu'da gerginliği artırdı.

"İsrail" soykırımının en büyük destekçisi ABD, İran'dan gelen tehditler sonrası "İsrail"i savunacağını belirterek bir dizi yeni kararlar aldı.

İran'nın misilleme saldırı planlarına karşı "İsrail"i savunmak amacıyla harekete geçen ABD yönetimi, bölgeye savaş gemileriyle birlikte ek savaş uçakları da göndermeye başladı.

ABD'nin nükleer enerji ile çalışan uçak gemisi USS Theodore Roosevelt'in İran kıyılarından sadece 10 km (6,2 mil) uzaklıktaki Hürmüz Boğazı'na yerleşmesinin ardından The New York Times, F-22 savaş uçağı filosunun gönderileceğini duyurmuştu.

ABD'den yola çıkan 12 adet F-22 savaş uçağı ikmal için İngiltere'ye ulaştı.

2024-2025 Uçuş Eğitim Yılı, Çanakkale’de Saygı Geçişi ile Başlatıldı 2024-2025 Uçuş Eğitim Yılı, Çanakkale’de Saygı Geçişi ile Başlatıldı

İkmal için iniş yapan F-22 filosu, kameralar tarafından görüntülenirken, uçakların bir kaç gün içerisinde Katar'a ulaşacağı belirtiliyor.