Ulaştırma Güvenliği İdaresi (TSA), geçtiğimiz hafta tüm zamanların en yüksek yolcu sayısını kaydederek, bu yaz Amerikalıların seyahat etme oranının arttığını gösterdi. Geçtiğimiz Pazar günü, TSA kontrol noktalarından toplam 2.99 milyon yolcu geçti ve bu rakam “şimdiye kadarki en yoğun gün” olarak kaydedildi.

Bağımsızlık Günü Tatilinde Yoğunluk Bekleniyor

TSA, 4 Temmuz tatili döneminde 27 Haziran’dan 8 Temmuz’a kadar 32 milyonun üzerinde yolcunun güvenlik taramasından geçmesini bekliyor. 

Türkiye - Hollanda maçı Berlin uçak bileti satışlarını yüzde 550 artırdı Türkiye - Hollanda maçı Berlin uçak bileti satışlarını yüzde 550 artırdı

TSA Yöneticisi David Pekoske, “Bu yazın şimdiye kadarki en yoğun yazımız olmasını bekliyoruz ve yaz seyahati genellikle Bağımsızlık Günü tatilinde zirve yapıyor” dedi. “Seyahat eden halkın hareket halinde olması, sağlıklı bir ekonominin göstergesidir. Havayolu ve havalimanı ortaklarımızla birlikte bu yolcu artışını karşılamaya hazırız.”

Artan Yolcu Sayıları

Bu yıl 4 Temmuz döneminde yolcu sayısının geçen yıla göre %5.4 oranında artması bekleniyor. Geçtiğimiz ay, TSA’nın en yoğun 10 gününden yedisi gerçekleşti.

TSA’dan Yolculara Tavsiyeler

Artan yolcu sayısıyla başa çıkabilmek için TSA, personel alımını artırdı ve iş gücü kaybını neredeyse yarıya indirdi. TSA, tatil döneminde sorun yaşamamak için yolculara erken gelmelerini tavsiye ediyor. Çoğu havayolu, iç hat uçuşları için iki saat, uluslararası uçuşlar için ise üç saat önce havalimanında olunmasını öneriyor.

TSA PreCheck Programı

TSA PreCheck programına kayıtlı yolcular, güvenlikten daha hızlı geçebiliyor. Ayakkabı, kemer veya hafif ceketlerini çıkarmalarına ya da dizüstü bilgisayar veya sıvılarını çantalarından çıkarmalarına gerek kalmıyor. 12 yaş ve altındaki çocuklar, ebeveynleriyle PreCheck hattından geçebilirken, 13-17 yaş arası gençler de aynı rezervasyonda olduklarında bu imkandan faydalanabiliyor.