Amerikan Washington Post'un haberine göre ABD'den İsrail'e yeni savaş uçağı ve bomba sevkiyatına onay çıktı.

ABD yönetimi, kamuoyuna duyurmadan, Gazze'deki şiddetli saldırılarına devam eden İsrail'e  yeni savaş uçakları ve binlerce güdümsüz bomba sevkiyatına onay verdi.

Amerikan Washington Post gazetesi, Pentagon ve Dışişleri Bakanlığı yetkililerine dayandırdığı haberde, Biden yönetiminin kısa bir zaman önce İsrail'e yeni silah sevkiyatını onayladığını yazdı.

WP'un haberinde, Biden yönetiminin söz konusu sevkiyatları daha önceki Kongre bildirimlerine göre yaptığı için bu sefer Kongre'ye bildirmeden ve kamuoyuna duyurmadan gerçekleştirdiğine dikkat çekildi.

Habere göre ABD yönetimi, kamuoyuna açıklamadan, Gazze'deki saldırılarına devam eden İsrail'e 25 adet F-35 savaş uçağı satışına onay verdi.

2,5 milyar dolarlık satışa ilişkin ilk Kongre onayı 2008 yılında yapılan bir bildirime dayandığı için ABD Dışişleri Bakanlığı bu sefer kamuoyuna ve Kongre'ye herhangi bir bildirimde bulunmadı.

Ayrıca, ABD yönetimi, 1800 adet MK84 güdümsüz bomba ile 500 adet MK82 güdümsüz bombanın da gönderilmesine onay verdiği belirtildi.