Sivil Havacılık

ABD DONANMASI FLEXROTOR İHA’YI BAŞARIYLA TEST ETTİ

ABD Donanması tarafından Freedom sınıfı USS Indianapolis’ten (LCS 17) fırlatılan Flexrotor İHA, Basra Körfezi’nde başarılı bir şekilde test edildi.

Abone Ol

ABD Donanması, USS Indianapolis gemisinden Flexrotor İHA'yı başarıyla test etti. Freedom sınıfı kıyı muharebe gemisi USS Indianapolis'ten gerçekleştirilen bu test, deniz güvenliği ve istihbarat yeteneklerini güçlendirmek adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Görev Gücü 59’da görevli Yüzbaşı Colin Corridan, yapılan başarılı testin ardından şu açıklamalarda bulundu:

“Savaşçılarımızın operasyon ortamını daha derinlemesine anlamak için yenilikçi yöntemlere ihtiyacı var. Bu İHA’ların ISR yetenekleri, görüş alanımızı büyük ölçüde genişletiyor ve bölgede olup bitenleri daha iyi izlememize yardımcı oluyor.”

Flexrotor İHA, küçük taktik İnsansız Hava Sistemleri (STUAS) kategorisinde yer alıyor ve dikey kalkış ve iniş (VTOL) yeteneklerini içeriyor. Bu İHA, gelişmiş bir istihbarat, gözetleme, hedef tespit ve keşif (ISTAR) işlevleri paketine sahip. Ayrıca, Flexrotor’un tasarımı, kompakt boyut, önemli yük/menzil kapasitesi, operasyonel özerklik ve uyarlanabilir temel yeteneklerin bir birleşimini ifade ediyor.

Flexrotor, tehditleri tespit etme, şüpheli faaliyetleri izleme ve eyleme geçirilebilir tehditleri gerçek zamanlı olarak ele alarak askeri tesislerin ve kritik varlıkların korunmasına yardımcı olma kapasitesine sahip. İHA, hem askeri hem sivil kullanım amaçları için uygun görünüyor.