Savunma Sanayii

ABD, Doğu Akdeniz'e uçak gemisi gönderiyor

ABD uçak gemisini USS Harry Truman'ı Doğu Akdeniz'e gönderme kararı aldı.

Abone Ol

ABD uçak gemisini USS Harry Truman'ı Doğu Akdeniz'e gönderme kararı aldı.

Gelen son dakika haberine göre Pentagon, 'USS Harry S. Truman uçak gemisi, pazartesi günü Doğu Akdeniz'e doğru yola çıkacak.' açıklamasında bulundu. Bu gövde gösterisi 'Orta Doğu ateş altına mı giriyor?' sorusunu akıllara getirdi.

İsrail'in Lübnan'da çağrı cihazı ve telsizleri patlatarak düzenlediği saldırıların ardından bölgede tansiyon tavan yaptı. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) yaptığı açıklamada, Lübnan ile İsrail arasındaki artan gerginlik sonrasında ABD'ye ait USS Harry Truman uçak gemisi görev grubunun pazartesi günü Doğu Akdeniz'e gideceğini duyurdu.

ABD'DEN GÖVDE GÖSTERİSİ

USS Truman'ın konuşlandırılmasıyla birlikte USS Roosevelt de dahil olmak üzere bölgedeki ABD askeri varlığını olağanüstü bir seviyede artacak.

6.500 mürettebatı ve Birinci Hava Kol Komutanlığına bağlı savaş uçakları ile yola çıkacak Truman, Amerika Birleşik Devletleri Donanması'nın 8. nimitz sınıfı nükleer güçle çalışan uçak gemisi olarak biliniyor.

Bölgede alarm seviyesini tavan yaptıran karar, İsrail'in iletişim araçları kullanarak gerçekleştirdiği son saldırıların ve Hizbullah'ın İsrail'e füze saldırılarının ortasında geldi.

BEYRUT VURULDU

Peş peşe saldırıların akabinde Lübnan'a en yoğun bombardımanlarından birini gerçekleştiren İsrail, Beyrut'u vurdu. Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun, başkent Beyrut'un güneyine düzenlediği hava saldırısında 14 kişinin öldüğünü açıkladı.

Bakanlığın açıklamasında yaralı sayısı güncellenmedi ancak daha önceki açıklamada 9’u ağır olmak üzere 66 kişinin yaralandığı ifade edilmişti. Saldırıda yıkılan binaların enkazını kaldırma çalışmalarının sürdüğü vurgulandı.