BBN Havayolları, filosuna ikinci A321F kargo uçağını ekleyerek Türkiye'deki bu tip kargo uçağı sayısını 4'e çıkardı. Havayolu, ilk A321F tipi kargo uçağını geçtiğimiz ocak ayında filosuna katmıştı. Bu ikinci uçakla birlikte, BBN Havayolları hem kargo hem de yolcu operasyonlarına devam ediyor.

S7 Airlines 100 uçaklık anlaşma imzaladı S7 Airlines 100 uçaklık anlaşma imzaladı

MNG Havayolları ise uzun yıllardır geniş gövdeli uçaklarla hava kargo operasyonları gerçekleştirmekte olup, temmuz ve ekim aylarında filosuna iki A321F tipi kargo uçağı ekleyerek yeni bir strateji benimsemişti. Bu uçaklar, yolcu operasyonlarından sonra mühendislik ve bakım merkezlerinde modifikasyon geçirilerek kargo taşıma kapasitesine kavuşturuluyor.

Airbus A321P2F, yolcu uçaklarından kargo uçağına dönüştürülen bir modeldir. Modifikasyon sürecinde uçaktan tüm kabin sökülerek kargo taşıma zemini oluşturulur, büyük yüklerin yüklenebilmesi için kargo kapısı eklenir. Bu modifikasyon sayesinde uçak, hem kabin içinde hem de gövde altında kargo taşıma yeteneğine sahip olur. A321P2F'nin menzili ise 3,500 kilometredir.