Sivil Havacılık

A319 TAKSİ YOLUNDAN ÇIKTI

Alman Eurowings’in Stuttgart-Hamburg seferini yapan uçağı Hamburg Havalimanı’nda taksi yolundan çıktı.

Abone Ol

Alman havayolu şirketi Eurowings'e ait olan ve Stuttgart-Hamburg seferini gerçekleştiren A319 tipi uçak, Hamburg Havalimanı'na iniş yaptıktan sonra yaşanan olayla gündemde. Uçağın iniş sonrasında taksi yolundan çıkarak dönüş manevrasında bulunduğu belirtildi.

Olay esnasında herhangi bir yaralanma yaşanmazken, uçağın taksi yolundan çıkması sonucunda kurtarma çalışmaları başlatıldı. Bu kurtarma çalışmaları nedeniyle havalimanındaki 05/23 pisti uçuşlara kapatıldı.

Eurowings yetkilileri, olayın nedenine dair detaylı bir inceleme başlatıldığını ve güvenlik önlemleri çerçevesinde uçağın kurtarılması için gerekli adımların atıldığını belirtti. Eurowings, müşteri ve personel güvenliğine öncelik vererek, olayın olumsuz etkilerini en aza indirmek adına titizlikle hareket ediyor.

Hamburg Havalimanı yetkilileri, uçağın kurtarılması ve taksi yolunun tekrar kullanılabilir hale gelmesi için çalışmaların sürdüğünü duyurdu. Uçuşlara kapatılan pistin ne zaman açılacağı ise yapılan çalışmalara bağlı olarak belirlenecek.