Savunma Sanayii

80 uçaklık dev anlaşma askıya alındı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Fransa'dan satın almayı planladığı 80 savaş uçağına ilişkin sözleşmenin uygulanmasını dondurdu ve Fransızlarla olan askeri-teknik işbirliğinin tamamen durdurmasının gündemde olduğu belirtildi.

Abone Ol

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Fransa'dan satın almayı planladığı 80 savaş uçağına ilişkin sözleşmenin uygulanmasını dondurdu ve Avrupa devleti ile olan askeri- teknik işbirliğini tamamen engellemeyi düşünüyor. Bu kararın, Telegram kurucusu Pavel Durov'un Paris'te tutuklanmasının ardından alındığı bildirildi.

Medya kaynaklarına göre, BAE, Pavel Durov'un Fransa'da gözaltına alınmasının ardından, Fransa ile olan askeri-teknik işbirliğini tamamen durdurma ihtimalini değerlendiriyor. Avia.pro'nun aktardığı bilgilere göre, BAE, Durov'un tutuklanmasının hemen ardından 80 savaş uçağı alımına ilişkin sözleşmenin uygulanmasını şimdiden dondurdu.

EADaily'nin haberine göre, BAE Dışişleri Bakanlığı, Paris'te gözaltına alınan Telegram kurucusu Pavel Durov'un BAE vatandaşı olması nedeniyle Fransa'dan tüm gerekli konsolosluk hizmetlerinin sağlanmasını talep etti. BAE Dışişleri Bakanlığı, WAM ajansı tarafından yayımlanan açıklamasında, "Emirlikler, Telegram sosyal ağının kurucusu ve BAE vatandaşı olan Pavel Durov'un, Fransız yetkililer tarafından Le Bourget Havalimanı'nda gözaltına alınmasıyla ilgili süreci yakından takip ediyor ve Fransa hükümetine, acil olarak gerekli tüm konsolosluk hizmetlerinin sağlanmasını talep ediyor" ifadelerine yer verdi.