2024 yılında 7 gün izin alınarak 40 gün tatil yapabilme fırsatına sahip olunabilecek. Turizmcilere göre, bu yıl tatil planlamak oldukça avantajlı görünüyor.

İşte 2024 yılında tatil yapmak için önerilen fırsatlar:

  1. Yılın İlk Günü Yılbaşı Tatili: Yılın ilk günü pazartesiye denk geliyor ve bu, hafta sonu ile birleştirilerek 3 günlük bir yılbaşı tatili olarak değerlendirilebilecek bir fırsat sunuyor.

  2. Ramazan Bayramı Tatili: 9 Nisan Salı - 12 Nisan Cuma tarihleri arasındaki Ramazan Bayramı dönemi, 8 Nisan Pazartesi’den itibaren 1,5 gün izin alarak 9 günlük bir tatile dönüştürülebilir. Bu, bir önceki hafta sonuyla birleştirilerek toplamda 9 gün süren bir tatil demek.

  3. 23 Nisan Tatili: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, salı gününe denk geliyor. Pazartesi izni alındığında ise 4 günlük bir tatil fırsatı doğuyor. Assos, Amasra ve Sinop gibi destinasyonlarda doğanın uyanışını izlemek için ideal bir dönem.

  4. Mayıs Ayında Tatil: 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü çarşambaya denk geliyor. 29-30 Nisan'da izin alarak hafta sonu ile birleştirilebilecek ve toplamda 5 günlük bir tatil fırsatı sunacak. Karadeniz Bölgesi veya İğneada, bu dönemde tercih edilebilecek güzide rotalardan bazıları.

  5. Kurban Bayramı Tatili: Kurban Bayramı, 16 Haziran Pazar - 19 Haziran Çarşamba tarihlerini kapsıyor. Perşembe ve cuma günleri izin alarak 9 günlük bir tatil planlamak mümkün. Antalya, Fethiye, Bodrum gibi deniz sezonunun erken açıldığı bölgeler bu tatil için öne çıkan destinasyonlar arasında.

  6. Demokrasi ve Milli Birlik Günü Tatili: Temmuz ayında, pazartesiye denk gelen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü tatili hafta sonuyla birleşerek 3 günlük bir tatil fırsatı sunacak.

  7. 30 Ağustos Zafer Bayramı Tatili: 30 Ağustos Zafer Bayramı, cuma gününe denk geliyor, bu da hafta sonu ile birleşerek 3 günlük bir tatil imkanı sağlıyor.

  8. Cumhuriyet Bayramı Tatili: Senenin son aylarında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, salı gününe denk geliyor. Pazartesi yarım gün izin alınması durumunda 4 günlük bir tatil fırsatı doğuyor.

    TÜROB Başkanı Eresin: "Tasvip etmemiz mümkün değil!" TÜROB Başkanı Eresin: "Tasvip etmemiz mümkün değil!"

Kaynak: AERONEWS24