Muğla'nın Menteşe ilçesinde 7 Eylül Cumartesi günü başlayan orman yangını, 20'nci saatine girerken, söndürme çalışmaları hava ve kara ekipleri tarafından aralıksız sürdürülüyor. Sarnıç Mahallesi yakınlarında saat 12.50 sıralarında çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyerek geniş bir alana yayıldı. Yangın, Sarnıç-Akbük arasındaki vadide iki, Sarnıç ile Çatak Bağyaka Mahallesi arasında ise bir olmak üzere toplam üç noktada etkili olmaya devam ediyor.

Gece boyunca yer ekipleri yangına müdahale ederken, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte hava araçları da yoğun şekilde devreye girdi. Yangına şu an 6 uçak ve 16 helikopter havadan müdahale ederken, yer ekipleri sarp arazide konuşlanarak mücadele ediyor. Özellikle saat 10.00’da beklenen rüzgar öncesinde hava ekipleri sıkça sorti yaparak alevlerin yayılmasını önlemek için yoğun çaba sarf ediyor.

Heart Aerospace, hibrit elektrikli uçağı ES-30'u tanıttı Heart Aerospace, hibrit elektrikli uçağı ES-30'u tanıttı

Yetkililer, yangını kontrol altına almak için tüm imkanların seferber edildiğini ve ekiplerin yangınla mücadeleyi aralıksız sürdürdüğünü belirtiyor.