Emekli ABD Hava Kuvvetleri subayı Jeff Nuccetelli, 2003 yılında meydana gelen ve uzun yıllar tartışmalara neden olan UFO olayını 20 yıl sonra basınla paylaştı. Nuccetelli, o dönemde gökyüzünde gördüğü olayın insanları şaşkınlık ve korku içinde bıraktığını belirterek, gözlemcilerin çığlık çığlığa kaldığını ifade etti.

Nuccetelli'nin verdiği demeçlere göre, birçok kişi o dönemde gökyüzündeki ışığı ABD Hava Kuvvetleri'ne ait bir nesne olarak düşündü, ancak ABD Hava Kuvvetleri'nin bu olaydan haberdar olmadığı ortaya çıkınca çeşitli dedikodular ortaya atıldı. O dönemde gökyüzündeki parlak kırmızı cismin, yaklaşık 100 metre uzunluğunda olduğunu ve bir Boeing 747 uçağından daha büyük olduğunu belirten Nuccetelli, olayın "gerçekten çok ciddi" olduğunu vurguladı.

Bugününse, o dönemde görülen cismin Elon Musk tarafından kiralanmış olan bir alanın üzerinde olduğu belirtiliyor. Nuccetelli, cismin hareket etmeye başlamasıyla beraber yaşanan kaos anını şu şekilde anlattı: "Kıyamet koptu ve telsizler açıldı. Herkes, cisim bize geliyor, cisim bize geliyor diye bağırışıyordu. Herhangi bir şey duymak zordu çünkü herkes korkmuştu ve çığlık atıyordu."

Condor, Yeni Destinasyonlarını Duyurdu Condor, Yeni Destinasyonlarını Duyurdu

Olayla ilgili yıllar geçmiş olmasına rağmen, Nuccetelli ve diğer yetkililer o gün ne gördüklerini hala tam olarak anlamadıklarını ifade etti. Soruşturmaların devam ettiği ve o dönemde alınan yeminli ifadelerin incelendiği belirtildi.