Sivil Havacılık

20 ADET F-35 SATIŞI İÇİN İMZALAR ATILDI

Güney Kore Savunma Satın Alma Programı İdaresi (DAPA), ABD hükümetiyle 20 ek F-35A hayalet savaş uçağı satın almak üzere bir sözleşme imzaladığını açıkladı.

Abone Ol

Güney Kore Savunma Satın Alma Programı İdaresi (DAPA), ABD hükümeti ile gerçekleştirdiği bir anlaşma ile 20 adet ek F-35A hayalet savaş uçağı satın alacağını resmi olarak duyurdu.

DAPA tarafından yapılan açıklamaya göre, 2027 yılından itibaren teslim edilecek olan bu 20 adet F-35A savaş uçağı, mevcut F-35A modellerine kıyasla daha gelişmiş silah operasyonel yeteneklere ve üst düzey güvenlik özelliklerine sahip olacak.

Güney Kore Hava Kuvvetleri, bugüne kadar toplamda 40 adet F-35 savaş uçağı teslim almıştı. Ancak, daha önce meydana gelen bir kuş çarpması olayı nedeniyle bir uçak kullanılamaz hale gelmişti.

Güney Kore'nin yeni F-35A alımı, ülkenin savunma kapasitesini güçlendirmeye yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Yapılan anlaşma, Güney Kore'nin hava savunma sistemini güncellemesine ve ulusal güvenliğini daha da artırmasına katkı sağlayacak.