Sivil Havacılık

100 kaptan pilot ile yollar ayrılacak... 240 kaptan izne çıkarılacak!

Spirit Airlines, maliyet tasarrufu hedefleri doğrultusunda önemli adımlar atıyor. Şirket, yaklaşık 100 kaptanı görevden alacak ve yaklaşık 240 pilotu izne ayıracak.

Abone Ol

Spirit Airlines, maliyet tasarrufu hedefleri doğrultusunda önemli adımlar atıyor. Şirket, yaklaşık 100 kaptanı görevden alacak ve yaklaşık 240 pilotu izne ayıracak. Bu açıklama, Spirit Airlines'ın 1 Ağustos 2024 tarihinde yayımladığı ikinci çeyrek sonuçlarının bir parçası olarak yapıldı. Açıklama, yeni bir premium sınıf ürününün detaylarının duyurulmasının hemen ardından geldi.

Spirit, ayrıca Airbus'tan sipariş ettiği tüm uçakları erteledi. 2025'in ikinci çeyreğinde teslim edilmesi planlanan uçaklar, şimdi 2030 ve 2031 yılları arasında teslim edilecek. JetBlue da bu hafta 44 adet A321neo uçağının teslimatını 2030 sonrasına ertelediğini duyurdu.

Spirit Airlines, yıllık maliyet tasarrufunu 100 milyon dolar olarak hedefliyor ve yıl sonuna kadar yaklaşık 75 milyon dolar tasarruf sağlamayı bekliyor. Şirket ayrıca, pilot ve kabin memurları alımını geçici olarak durduracak ve mevcut kabin ekibine gönüllü olarak ücretsiz izin teklif edecek.

Spirit Airlines CFO’su Fred Cromer, "Maliyetleri agresif bir şekilde yönetmeye devam edeceğiz, sektörde düşük maliyetli lider olarak konumumuzu koruyacağız ve yeterli likiditeyi sağlamaya yönelik her türlü çabayı göstereceğiz," dedi.

İkinci çeyrek sonuçlarını değerlendiren Spirit Airlines Başkanı ve CEO’su, "Gelirleri artırmak zor oldu ve bu, hayal kırıklığı yaratan gelir sonuçlarına yol açtı," şeklinde konuştu. CEO, "Önemli sektör kapasite artışları ve rekabetçi ortamda ek ücret değişiklikleri" nedeniyle bu durumun ortaya çıktığını belirtti.

Christie, "Fiyat hassasiyeti olan tatil yolcusuna yönelik yoğun rekabet, düşük maliyetli seyahati yüksek değerli seçeneklerle yeniden tanımlama yolunda doğru yolda olduğumuza olan inancımızı pekiştiriyor," şeklinde ekledi.

Spirit Airlines’ın toplam işletme gelirleri, 2024'ün ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre %10'dan fazla düştü. 2024'ün ikinci çeyreğinde gelirler 1.28 milyar dolar olarak kaydedilirken, 2023'te bu rakam 1.43 milyar dolardı.